Ta spletna stran uporablja piškotke
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

O piškotkih

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo, in zakaj. Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo opisanih piškotkov.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani.
Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.
Primer uporabljenih piškotkov: ASP.NET_SessionId

Google

Google uprablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta.
Več >>

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.
Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.
Več >>

Youtube

Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljublejnih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.
Primeri uporabljenih piškotkov: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE
Več >>

Google maps

Google maps pripadajoče piškotke uporabljamo za prikaz uporabniku prijaznega zemljevida in označb lokacije.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.
Primeri uporabljenih piškotkov: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF
Več >>

Issuu.com

Piškotki, ki jih uporabljamo za prikaz interaktivnih tiskovin in merjenje statistike ogledov prenešenih tiskovin.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let.
Primer uporabljenih piškotkov: mc
Več >>

Facebook

Piškotki storitve Facebook personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogoča prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všečkov, komentarjev.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let.
Primer uporabljenih piškotkov: act,locale, lu, datr, csm
Več >>

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate prek e-pošte.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani in prijavi na e-novice?

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja povpraševanja, rezervacije, nakupa itn.) oz. zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.

S prijavo na e-novice soglašate, da vaš elektronski naslov uporabljamo za namene obveščanja o novostih. Iz sistema se lahko kadarkoli izpišete in sicer tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo za odjavo.

Piškotke Google Analytics in DoubleClick je mogoče onemogočiti tudi s pomočjo navodil, ki so na voljo preko spodnjih povezav:
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
Double Click: http://www.google.com/policies/technologies/ads/
AddThis: http://www.addthis.com/privacy/opt-out-saved#.UbmBr6zDCZd

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca

SI

Sejem turizma Alpe-Adria odprt vse do sobote

Danes so se na Gospodarskem razstavišču uradno odprla vrata 34. sejma turizma Alpe-Adria. Potekal bo vse do sobote, 3. februarja, na njem pa se bo predstavljalo več kot 350 turističnih ponudnikov iz 13 držav. Sejem je na slovesnosti odprl minister za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaž Han. Podelili pa so tudi Mednarodno nagrado Jakob za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu, ki jo je po izboru komisije prejel projekt Praznik idrijskih žlikrofov, Zavoda ID20 – Zavoda za inovacije v dediščini.

Minister Matjaž Han je v svojem nagovoru poudaril pomembnost turističnega sejma Alpe-Adria: »Sejem, ki ga danes odpiramo, je eden pomembnejših turističnih dogodkov v Sloveniji. Je tudi vodilni marketinški dogodek s področja turizma v regiji Alpe-Jadran. Ponudba je letos osredotočena na kulturni, gastronomski in trajnostni turizem.« Med drugimi je izpostavil tudi podatke o turističnem letu 2023, ki kažejo, da smo na pravi poti: »Zabeležili smo največ ustvarjenih prenočitev do sedaj in ustvarili višjo vrednost izvoza potovanj kot lani. Na te rezultate moramo biti še toliko bolj ponosni, saj jih je turistična panoga ustvarila kljub avgustovskim katastrofalnim poplavam na višku glavne poletne sezone. Ti rezultati tudi dokazujejo, da je slovenski turizem odporen. A vsega tega ne bi bilo brez turističnih delavk in delavcev. Dejstvo je, da se strategija začne uresničevati v vsakem kraju, vsaki vasi, pri vsakem posamezniku, ki je zaposlen v gostinsko-turistični dejavnosti.«

Navzoče je nagovoril tudi mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča, ki je predstavil 34. sejem turizma: »Odlično medsebojno sodelovanje vseh akterjev v turizmu se kaže tudi na Sejmu Alpe-Adria, saj bo od danes pa vse do sobote svojo ponudbo predstavljalo več kot 350 turističnih ponudnikov iz 13 držav. Obiskovalci bodo lahko raziskovali različne destinacije, ki ponujajo doživetja, od aktivnega preživljanja počitnic do odkrivanja naravne in kulturne dediščine. Dogajanje v razstavnih dvoranah spremlja pester program s predavanji, predstavitvami in novinarskimi konferencami z aktualnimi vsebinami na področju turizma. Poseben poudarek letos namenjamo digitalizaciji in uvajanju novih tehnologij na področje turizma.«

Nagrada Jakob

Mednarodno nagrado Jakob za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu sta podelila mag. Maja Pak Olaj, direktorica Slovenske turistične organizacije in prof. dr. Janez Bogataj, predsednik komisije za nagrado Jakob. Komisijo so sestavljale še Bojana Rogelj, Karmen Razlag in Ylenia Loredan. Tema 13. izbora za nagrado Jakob 2024 je “Inovativne turistične prireditve na osnovi kulturne in naravne dediščine”.

Nagrado Jakob za leto 2024 in naziv Ambasador inovativnih turističnih prireditev je po izboru komisije prejel projekt Praznik idrijskih žlikrofov, Zavoda ID20 – Zavoda za inovacije v dediščini.

Komisija je svojo odločitev utemeljila: Praznik idrijskih žlikrofov je tudi v slovenskem prostoru izrazito inovativni festival, ki ga pretežno mladi organizatorji iz leta v leto dopolnjujejo z sodobnimi vsebinami in tako idrijsko dediščino približujejo novim generacijam. Dediščinske vsebine interpretirajo na izrazito sodoben način in tako zagotavljajo kontinuiteto lokalne istovetnosti.

Drugo nagrado in priznanje pa je prejel Javni zavod za turizem Ptuj za projekt Kurentovanje – Največji etnografski festival v Sloveniji.

Komisija je svojo odločitev utemeljila: Kurentovanje je sicer eden najstarejših pustnih festivalov v Sloveniji, ki se je vrsto let razvijal kot povorka pustnih likov v urbanem okolju. V zadnjem času pa ga inovativno nadgrajujejo z nizom spremljevalnih vsebin, ki dajejo temu festivalu izrazito urbani značaj in ga ločijo od pustnega dogajanja na Dravskem in Ptujskem polju, za katerega zaščito je poskrbljeno pri UNESCO.

Dogajanje v razstavnih dvoranah spremlja pester program s predavanji, predstavitvami in novinarskimi konferencami. Na sejmu bodo strokovnjaki predstavili najnovejše trende in inovacije v tem hitro razvijajočem se področju. Prav tako bo v sklopu sejma Slovenska turistična organizacija predstavila smernice za osrednjo komunikacijsko tematiko “Umetnost in kultura” za leti 2024 in 2025. Združenje Slovenia Outdoor, STO in Planinska zveza Slovenije v partnerstvu z organizacijami, ki skrbijo za varnost v gorah, in deležniki s področja turizma pripravljajo dogodek z naslovom Izzivi turizma na področju varnosti v gorah.

>> Vabljeni, da si ogledate celoten spremljevalni program na spletni strani. <<

SEJMI OKUSOV GASTEXPO
Tradicionalno vzporedno potekajo tudi 17. mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo, v organizaciji Primorskega sejma. Obiskovalci bodo uživali v vrhunskih koktajlih, pestri ponudbi piv, ponudbi odlične kave, manjkalo ne bo niti okusne hrane in novosti na gastronomskem področju. Pripravljajo tudi predavanja, interaktivna izobraževanja in zanimive delavnice, ki bodo letos obarvane morsko in italijansko, seveda pa ne bodo pozabili na vključevanje kranjske klobase in slovenskega medu. Dogajanje bo popestrilo državno prvenstvo v peki pic za laskavi naziv »Naj picopek Slovenije«.

Z eno vstopnico je mogoče obiskati obe sejemski prireditvi.

ODPIRALNI ČAS in VSTOPNINA
Sejem je odprt od srede, 31. januarja, do petka, 2. februarja, od 10. do 19. ure in v soboto 3. februarja do 10. do 18. ure. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme Oddih, prilogo časopisa Dnevnik, ki je hkrati tudi sejemski katalog.

>> ODDIH LAHKO PRELISTATE TUKAJ <<

Redna vstopnica znaša 9, v spletni prodaji 8 evrov, na voljo pa je tudi družinska vstopnica (2 odrasli osebi in do 3 otroci) za 17 evrov.

>> SPLETNA PRODAJA VSTOPNIC <<

Obiskovalci se lahko izognejo gneči in prometu ter ugodno* parkirajo na parkiriščih P+R, s spletno vstopnico pa se brezplačno pripeljejo in odpeljejo na sejem z LPP.

*cena 24-urnega parkiranja na točki P+R je 1,30 EUR

Vabimo vas, da se za ogled sejma akreditirate prek spletne strani ali osebno v Novinarskem središču v paviljonu Jurček. Novinarsko središče je odprto v času sejma od 9.45 do 18.30 ure.

Za vašo medijsko pozornost, najavo dogodkov, obisk naših prireditev ter poročanje o njih se vam najlepše zahvaljujemo.

Za vse podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.

Ina Unuk, PR in marketing

01 300 26 26, ina.unuk@gr-sejem.si

GR na družbenih omrežjih