Dvorane - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Dvorane

Gospodarsko razstavišče obsega 23 večnamenskih dvoran s skupno površino 12.323 kvadratnih metrov, katere dopolnjuje še 8.844 kvadratnih metrov zunanjih razstavnih površin.

Večnamenske prostore odlikuje visoka stopnja prilagodljivosti in jih je mogoče urediti za vse vrste sestankov, kakršnih se lahko udeleži od 15 do 4.000 delegatov. Največja dvorana zagotavlja sedeže za do 3.365 udeležencev v postavitvi "kino". Tri večje dvorane dopolnjuje vrsta različno velikih konferenčnih dvoran, z zmogljivostjo od 15 sedežev navzgor. Med njimi je več takšnih, ki sprejmejo med 100 in 600 udeležencev. Vse dvorane in funkcijski prostori ponujajo tudi neomejene možnosti za razstave.

Gospodarsko razstavišče se ponaša s sodobno opremo. V večini funkcijskih prostorov je zagotovljena tudi dnevna svetloba, po potrebi pa se lahko zatemnijo. Vse največje dvorane so v pritličnem nivoju.

Zemljevid

KupolaSonetGalerijaKockaSteklena dvoranaJurčekUrškaMarmorna dvoranaPovodni možForumZunanje površineStebrna dvoranaPreddverje Marmorne dvorane

Sonet (AV)

Sonet
Sonet je pravi kameleon med manjšimi dvoranami. Sestavljata ga dve dvorani pred Kupolo, ki ju lahko uredimo kot preddverje Kupole ali kot samostojno prizorišče za manjše dogodke. Skupaj z Galerijo v prvi etaži ustvarja prijeten ambient za izvedbo manjših srečanj, seminarjev in predavanj.

Galerija

Galerija
Izjemno prilagodljiva dvorana Galerija sprejme majhne do srednje velike dogodke. Pridih elegance in sofisticiranosti je idealen za srečanja za zaprte skupine, gala prireditve in kulturne dogodke. Uporabite pa jo lahko tudi kot predprostor dvorane Kupola.

Kocka (A2)

Kocka
Odkrijte veličino brez meja. Največja dvorana Gospodarskega razstavišča se lahko hitro preobrazi iz koncertne dvorane v elitno restavracijo z gala pogostitvijo ali plenarno dvorano mednarodnega kongresa. Vsak dan lahko zasije v novi luči in se vedno znova izvrstno prilagodi namenu enkratnega dogodka. Poleg izjemne notranje prostornosti ima dvorana veliko izhodov tudi na zunanje površine. Kocka vam tako ponuja uresničitev vizije vašega dogodka skorajda brez omejitev.

Steklena dvorana (C)

Steklena dvorana
Urbanistično zaščiten objekt z značilnimi nosilnimi stebri je idealen prostor za sejme in razstave.

Jurček (E)

Jurček
Dvorana Jurček je zagotovo ena najbolj prepoznavnih dvoran Gospodarskega razstavišča. Nenavadna okrogla steklena dvorana je odlična izbira za izvedbo prireditev za zaključene družbe. Ob velikih dogodkih lahko dvorano uporabimo kot prostor za registracijo razstavljavcev, udeležencev in drugih obiskovalcev prireditev.

Urška (B2 +2)

Urška
Dvorana Urška blesti v elegantno-poslovnem šarmu. Svetla dvorana z odlično akustiko je zelo primerna za seminarje, predavanja, konference in podobne prireditve. Dvorano pa lahko preuredimo tudi v štiri manjše prostore.

Marmorna dvorana (B)

Marmorna dvorana
Marmorno dvorano zaznamuje izjemna akustika, zaradi česar je postala priljubljena izbira za organizacijo prireditev kongresnega značaja ter plesnih in družabnih dogodkov. Z zvočno izolirano predelno steno jo je mogoče razdeliti na dve manjši dvorani.

Povodni mož (B2 - 1)

Povodni mož
Dvorana Povodni mož nudi izjemno akustiko, ki je zelo dobrodošla pri izvedbi seminarjev, predavanj in konferenc, vse bolj priljubljena pa postaja tudi pri organizaciji zabav, pogostitev in razstav. Tako kot dvorano Urška lahko tudi Povodnega moža preuredimo v štiri manjše prostore.

Forum

Forum
Stopite v svet poslovnega. Dvorana Forum je primerna za seminarje, delavnice, predavanja in različne tečaje. Stoji v prvem nadstropju Preddverja Marmorne dvorane.

Zunanje površine

Zunanje površine
GR ponuja tudi zunanje razstavne površine na štirih ploščadih ograjenega dvorišča. Uredimo jih lahko kot podporne površine pri izvedbi notranjega dogodka ali za samostojne prireditve na prostem, kot so koncerti, družabni dogodki in celo konjeniška tekmovanja.

Stebrna dvorana (B -1)

Stebrna dvorana
Stebrna dvorana se pogosto uporablja za organizacijo zabav, razstav in spremljevalnih dejavnosti kongresnih prireditev. Še posebej priljubljena je za izvedbo pogostitev – tako samopostrežnih kot banketov. Stoji pod Marmorno dvorano.

Preddverje Marmorne dvorane (B2)

Preddverje Marmorne dvorane
Preddverje je svetel, s treh strani s steklom obdan prostor pred Marmorno dvorano. V njem lahko pripravimo sprejem gostov, registracijo udeležencev z dvema blagajnama (na zunanji strani) in garderobo. Organizirate lahko tudi samostojne sprejeme in zabave.

Kupola (A)

Kupola
Kupola je idealno prizorišče za vse velike prireditve. V velikem kvadratnem prostoru »pod kupolo« lahko gostimo tako sejme kot koncerte, družabne prireditve, kongrese in veliko več. V izjemno visoki in zračni dvorani najdete popolno sejemsko infrastrukturo.