Dvorane - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Dvorane

Gospodarsko razstavišče obsega 23 večnamenskih dvoran s skupno površino 12.323 kvadratnih metrov, katere dopolnjuje še 8.844 kvadratnih metrov zunanjih razstavnih površin.

Večnamenske prostore odlikuje visoka stopnja prilagodljivosti in jih je mogoče urediti za vse vrste sestankov, kakršnih se lahko udeleži od 15 do 4.000 delegatov. Največja dvorana zagotavlja sedeže za do 3.365 udeležencev v postavitvi "kino". Tri večje dvorane dopolnjuje vrsta različno velikih konferenčnih dvoran, z zmogljivostjo od 15 sedežev navzgor. Med njimi je več takšnih, ki sprejmejo med 100 in 600 udeležencev. Vse dvorane in funkcijski prostori ponujajo tudi neomejene možnosti za razstave.

Gospodarsko razstavišče se ponaša s sodobno opremo. V večini funkcijskih prostorov je zagotovljena tudi dnevna svetloba, po potrebi pa se lahko zatemnijo. Vse največje dvorane so v pritličnem nivoju.

Zemljevid

KupolaSonetGalerijaKockaSteklena dvoranaJurčekUrškaMarmorna dvoranaPovodni možForumZunanje površineStebrna dvoranaPreddverje Marmorne dvorane

Kupola (A)

Kupola
Po načrtih arhitekta Simčiča zgrajena dvorana velja za arhitekturno znamenitost mesta.

Sonet (AV)

Sonet
Preddverje Kupole sestavlja predprostor oziroma vhodna avla v dvorane Galerija, Kupola, Kocka ali Steklena in dve manjši dvorani.

Galerija

Galerija
Galerija je prostor, ki funkcionira kot samostojna prireditvena površina v prvem (+1) nadstropju Preddverja Kupole.

Kocka (A2)

Kocka
Kocka je največji prostor na Gospodarskem razstavišču. Zaradi velike površine in precejšnje višine daje dvorana lahko vtis izjemne velikosti, lahko pa tudi vtis prijetnega, intimnega, od ostalih dvoran popolnoma ločenega prostora. Dvorana ima veliko izhodov na zunanji prostor.

Steklena dvorana (C)

Steklena dvorana
Urbanistično zaščiten objekt z značilnimi nosilnimi stebri je idealen prostor za sejme in razstave.

Jurček (E)

Jurček
Arhitektonsko zanimiva in nenavadna steklena dvorana arhitekta Marka Šlajmerja, popularni Jurček, zaradi svoje okrogle oblike nudi izjemen prostor za izvedbo prireditev, namenjenih zaključenim družbam.

Urška (B2 +2)

Urška
Akustičen in svetel prostor je primeren za pripravo seminarjev, predavanj, konferenc in podobnih prireditev. Z enostavnimi posegi dvorano lahko razdelimo v štiri manjše prostore.

Marmorna dvorana (B)

Marmorna dvorana
Večnamenska dvorana z zelo dobro akustiko, primerna za organizacijo raznovrstnih prireditev konferenčnega značaja, pa tudi za organizacijo plesnih in družabnih dogodkov.

Povodni mož (B2 - 1)

Povodni mož
Akustičen prostor je primeren za pripravo seminarjev, predavanj, konferenc in podobnih prireditev. Z enostavnimi posegi dvorano lahko razdelimo v štiri manjše prostore.

Forum

Forum
Dvorana Forum je v prvem nadstropju Preddverja Marmorne dvorane, neposredno ob tekočih stopnicah. Primerna je za seminarje, delavnice, predavanja in različne tečaje.

Zunanje površine

Zunanje površine
Zunanje razstavne površine so na ograjenem dvorišču GR in predstavljajo dodatno ponudbo za vse vrste prireditev ali za samostojne prireditve na prostem.

Stebrna dvorana (B -1)

Stebrna dvorana
Stebrna dvorana je primerna za organizacijo spremljevalnih dejavnosti kongresnih prireditev, zabav in razstav. V njem lahko uredimo kuhinjo, prostor z gostinsko ponudbo ali prostor za banket.

Preddverje Marmorne dvorane (B2)

Preddverje Marmorne dvorane
Preddverje Marmorne dvorane je svetel, s treh strani s steklom obdan prostor, ki ga lahko uporabimo za vhodno avlo, garderobo, primerno pa je tudi za prirejanje sprejemov in razstav.