Gospodarsko razstavišče
SI

Vrh Pobude treh morij 2019

5. in 6. junija se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvil največji politično-poslovni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije - 4. konferenca pobude Tri morja v regiji med Jadranskim, Baltskim in Črnim morjem. Dogodka se je na povabilo Predsednika republike Boruta Pahorja udeležilo devet predsednikov, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in ameriški sekretar za energijo Rick Perry. Na srečanju je sodelovalo 12 držav članic Evropske unije: Avstrija, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Poljska, Romunija, Slovaška in Slovenija.

V okviru vrha je premier Marjan Šarec gostil poslovni forum te pobude, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču in se ga je udeležilo več kot 550 gostov. Na dvodnevnem dogodku so skušali institucionalne in zasebne vlagatelje prepričati o financiranju čezmejnih projektov sodelovanja na energetskem, prometnem in digitalnem področju. Med slovenskimi projekti so obravnavali tudi trenutno največji infrastrukturni projekt – drugi tir Koper-Divača. Dogodek se je odvijal v kompleksu Marmornih dvoran ter številnih manjših dvoranah, kot sta Urška in Povodni mož, pod najstrožjimi varnostnimi ukrepi. Organizator Ministrstvo za zunanje zadeve je sodelovanje z ekipo Gospodarskega razstavišča ocenil zelo pozitivno. Izrazili so navdušenje nad odnosom osebja, profesionalnostjo tehnične ekipe, hostesami pa tudi nad postavitvijo oziroma izgledom Marmorne dvorane, kjer se je odvijala glavnina foruma.

Sorodni dogodki

9.November 2021

Ambient Ljubljana

31. sejem pohištva in druge notranje opreme.
20.Oktober 2021

51. Narava-zdravje

51. sejem ponudbe izdelkov, dejavnosti in idej za zdravo življenje.
25.Avgust 2021

Conventa 2021

Največja poslovna borza ponudbe in povpraševanja kongresnega turizma za področje Jugovzhodne Evrope.
15.Junij 2021

Sejem Dom

60. mednarodni sejem ponudbe za dom: gradbeništvo in stavbno pohištvo, ogrevalna in hladilna tehnika, notranja oprema, varovanje ter urejanje okolice.
3.Junij 2021

Alpe–Adria

32. mednarodni sejem za zeleni, aktivni turizem.
GR na družbenih omrežjih