Gospodarsko razstavišče
SI

ESPID 2019

Od 6. do 11. maja je na v organizaciji kenes International potekala mednarodna konferenca ESPID – 37. letno srečanje Evropskega združenja za otroške nalezljive bolezni. Udeležilo se je je prek 2300 delegatov iz 90 držav, dogodek pa je postal kongres leta v Sloveniji, Ljubljana je prvi teden maja postala svetovno središče otroške infektologije, saj so se konference udeležili predavatelji in vodilni strokovnjaki iz vsega sveta. 

Udeleženci so sledili novostim na področju cepljenja, novim metodam raziskovanja infekcijskih bolezni pri otrocih idr. na plenarnih simpozijih in razpravah ter izbirali med štirimi sočasnimi vzporednimi zasedanji in osmimi vzporednimi jutranjimi srečanji, na ogled pa je bila tudi razstava. Dogajanje se je odvijalo v vseh dvoranah Gospodarskega razstavišča.

Velike zasluge za to, da se je tako pomembna mednarodna prireditev odvila v Ljubljani, ima doc. dr. Marko Pokorn, dr. med., pediater in infektolog z UKC Ljubljana, ki je bil sopredsedujoči organizacijskega odbora kongresa dejavno vključen v organizacijo kongresa.

»Prizorišče je bilo popoln uspeh,« je poudaril doc. dr. Marko Pokorn. »Enostaven dostop in neposredna bližina mestnega središča, prijazna arhitektura in dnevna svetloba v večini prostorov s komaj nekaj malega stopnicami. AV in IT storitve so bile brezhibne, pogostitev (op. avtor. Vivo catering) pa zelo okusna. Od vseh udeležencev nismo dobili drugega kot zelo pozitivne povratne informacije, da je to bilo eno od najboljših srečanj ESPID v zadnjih letih. Iskreno se zahvaljujem izjemno predani in strokovni ekipi GR kot tudi Kongresnemu uradu Ljubljane za vso neprestano podporo pri pripravi tega velikega in uspešnega dogodka.«

Sorodni dogodki

15.December 2020

Ambient Ljubljana – sejem pohištva

31. pohištveni sejem.
15.December 2020

Sejem Dom +

5. mednarodni sejem stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš, varovanja ter urejanja okolice.
GR na družbenih omrežjih