Vabilo na novinarsko konferenco ob odprtju svetovne razstave BODY WORLDS VITAL - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Vabilo na novinarsko konferenco ob odprtju svetovne razstave BODY WORLDS VITAL

16. 10. 2018
Spoštovani predstavniki medijev,

ob odprtju svetovne razstave pravih človeških teles Body Worlds Vital, ki bo na Gospodarskem razstavišču od 20. oktobra 2018 do 20. januarja 2019, vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v petek, 19. oktobra, ob 10.30 uri v Stebrni dvorani Gospodarskega razstavišča, Dunajska 18, Ljubljana.

Razstavo bodo predstavili:
Mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča
Dr. Angelina Whalley, kuratorka razstave, Inštitut za plastinacijo iz Heidelberga, Nemčija
Špela Terpin, vodja razstave in direktorica strateškega trženja, Gospodarsko razstavišče

Prosimo, da svojo prisotnost potrdite na: 
marjana.lavric@gr-sejem.si, 041 236 912.

Za vašo medijsko pozornost se vam lepo zahvaljujem.

Marjana Lavrič
Vodja Službe za odnose z javnostmi

O razstavi Body Worlds Vital


Gospodarsko razstavišče ponovno odpira vrata odmevni svetovni razstavi. Tokrat s področja človeške anatomije in zdravega življenjskega sloga. Prvič v Sloveniji  bo od 20. oktobra letos do 20. januarja prihodnje leto na ogled razstava Body Worlds Vital iz skupine razstav Body Worlds, ki si jih je po svetu ogledalo že 47 milijonov ljudi v več kot 90 mestih. Body Worlds Vital prek t.i. plastinatov – originalnih človeških teles ter multimedijskih prikazov odkrivajo, kakšno je telo, kadar je zdravo, v stanju ogroženosti ali obolelo. Eksponati so razstavljeni po sklopih človeški skelet, mišični sistem, živčevje, dihala, srčno-žilni sistem, prebavila, sečila ter razvoj zarodka do novorojenčka. Telesa oziroma organi so obdelani po posebnem postopku polimerizacije, ki ga je v 70. letih prejšnjega stoletja izumil prof. dr. Gunther von Hagens in ga imenujemo plastinacija. Za plastinacijo telesa je potrebnih približno 1500 ur dela.

Razstavo je pripravil Inštitut za plastinacijo iz Heidelberga pod vodstvom dr. Angeline Whalley.

Razstavo v Ljubljani dopolnjuje  zanimiv spremljevalni program, ki ga je ekipa Gospodarskega razstavišča zasnovala s številnimi partnerji. Predavanja, vključena v ceno vstopnice, poljudno obravnavajo pomen zdravega življenjskega sloga, od zdrave prehrane do gibanja, razloge za razna obolenja in preventivne aktivnosti.

Razstava, primerna za vse generacije, bo odprta vse dni v tednu, tudi med prazniki, od 9. do 20. ure. Na voljo so avdio vodič v slovenskem jeziku in angleškem jeziku, po predhodni najavi pa tudi vodeni ogledi za skupine.

Razstava Body Worlds Vital ni repriza razstave Razkrita telesa (2012), ki je  prihajala iz ZDA. Na njej je mogoče videti ohranjena človeška telesa v gibanju s poudarkom na zdravem življenjskem slogu, eksponati  pa so rezultat donatorskega programa.

Več o razstavi: www.bodyworldsvital.si
Vabljeni, da si v Fotogaleriji ogledate fotografije s prejšnjih razstav.