Na Gospodarsko razstavišče prihaja svetovna razstava pravih človeških teles BODY WORLDS VITAL - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Na Gospodarsko razstavišče prihaja svetovna razstava pravih človeških teles BODY WORLDS VITAL

20. 9. 2018
Spoštovani predstavniki medijev,

dovolite, da vas po poletnih mesecih – pri nas so minili predvsem v znamenju kongresov – seznanimo z najpomembnejšimi prireditvami, ki se bodo na Gospodarskem razstavišču (GR) odvile do konca leta. Natanko mesec dni pred odprtjem z veseljem napovedujemo novo svetovno razstavo Body Worlds Vital. Podrobno jo bomo predstavili na novinarski konferenci 19. oktobra ob 10. 30 uri v Stebrni dvorani.

ODKRIVAMO ŽIVLJENJE POD KOŽO

I Body Worlds Vital
20. 10. 2018–20. 1. 2019, Stebrna dvorana
Svetovna interaktivna razstava za vse generacije, kjer prek  t.i. plastinatov – originalnih človeških teles ter prepričljivih multimedijskih prikazov odkrivamo, kakšno je telo, kadar je zdravo, v stanju ogroženosti ali obolelo. 

Gospodarsko razstavišče ponovno odpira vrata odmevni svetovni razstavi. Tokrat s področja človeške anatomije in zdravega življenjskega sloga. Prvič v Sloveniji si bomo lahko od 20. oktobra letos do 20. januarja prihodnje leto ogledali razstavo Body Worlds Vital. Razstave Body Worlds si je ogledalo že prek 47 milijonov ljudi v več kot 90 mestih po svetu.

Originalna razstava pravih človeških teles

Telesa oziroma organi so obdelani po posebnem postopku polimerizacije, ki ga je izumil prof. dr. Gunter von Hagens in ga imenujemo plastinacija. Za plastinacijo telesa je potrebnih približno 1500 ur dela. Razstavo je pripravil Inštitut za plastinacijo iz Heidelberga pod vodstvom dr. Angeline Whalley.

Spremljevalni program ob razstavi

Razstavo v Ljubljani dopolnjuje  zanimiv spremljevalni program, ki ga je ekipa Gospodarskega razstavišča zasnovala s številnimi partnerji, med njimi Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, Nacionalni inštitut za javno zdravje ter razna društva s področja preventive in kurative. Predavanja, vključena v ceno vstopnice, bodo poljudno obravnavala pomen zdravega življenjskega sloga, od zdrave prehrane do gibanja, razloge za razna obolenja in preventivne aktivnosti. Predavanja tako dopolnjujejo sklope razstave: človeški skelet, mišični sistem, živčevje, dihala, srčno-žilni sistem, prebavila, sečila ter razvoj zarodka do novorojenčka.

Razstava, primerna za vse generacije, bo odprta vse dni v tednu, tudi med prazniki, od 9. do 20. ure. Na voljo so avdio vodič v slovenskem jeziku in angleškem jeziku, po predhodni najavi pa tudi vodeni ogledi za skupine.

Razstava Body Worlds Vital ni repriza razstave Razkrita telesa (2012), ki je  prihajala iz ZDA. Na njej je mogoče videti ohranjena človeška telesa v gibanju s poudarkom na zdravem življenjskem slogu, eksponati  pa so rezultat humanitarnega projekta, kot ga zaznamuje Body Worlds Vital.

Več o razstavi: www.bodyworldsvital.si
Vabljeni, da si v Fotogaleriji ogledate fotografije s prejšnjih razstav.

Novinarska konferenca
Vabimo vas, da že zdaj načrtujete novinarsko konferenco 19. oktobra ob 10.30 uri v Stebrni dvorani GR. Po razstavi vas bo vodila in odgovarjala na vaša novinarska vprašanja dr. Angelina Whalley, kuratorka Body Worlds Vital.
Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na marjana.lavric@gr-sejem.si, 041 236 912.

SEJMI V ORGANIZACIJI GR ALI DRUGIH ORGANIZATORJEV
September–december 2018

I Voda Aqua
2. 10. – 4. 10. 2018
Edini strokovni sejem v Sloveniji in širši regiji, ki se v celoti osredotoča na vodo, vodovod, komunalo in recikliranje
Organizator: ICM d.o.o.

I Sejem »TEČEM«, EXPO, 23. Ljubljanski maraton
25. 10.–28. 10. 2018
Organizator: Timing Ljubljana

I Ambient Ljubljana – sejem pohištva
7. 11.–11. 11. 2018
29. pohištveni sejem
Organizator: Gospodarsko razstavišče d.o.o.

I Sejem Dom+
7. 11.–11. 11. 2018
3. mednarodni sejem stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike, montažnih hiš, varovanja ter urejanja okolice
Organizator: Gospodarsko razstavišče d.o.o.

I 19. Slovenski frizerski festival
21. 10. 2018
Organizator: Nolas d.o.o.

I Narava–zdravje
29. 11.–2. 12. 2018
48. sejem ponudbe izdelkov, dejavnosti in idej za zdravo življenje
Organizator: Gospodarsko razstavišče d.o.o.

48. smučarski sejem Snežinka
22. 11.–24. 11. 2018
Komisijska prodaja rabljene smučarske opreme in sejem zimske športno-rekreacijske ponudbe
Organizator: Smučarski klub Snežinka

KONGRESI, KONGRESI, KONGRESI …
Letos je za Gospodarsko razstavišče pravo kongresno leto z rekordnimi 12 mednarodnimi konferencami, katerih vrhunec so kot kongres leta zagotovo zaznamovali Dnevi TEN-T od 26. do 27. aprila. Na dnevih TEN-T kot največjem prometnem dogodku Evropske komisije so na najvišji ravni razpravljali o naložbah v pametno, varno in zeleno mobilnost: 40 sestankov, štiri plenarna zasedanja s prek 2300 udeleženci, med njimi pet evropskih komisarjev, 26 ministrov, člani Evropskega parlamenta idr. Dogodek, ki se je odvijal v vseh dvoranah Gospodarskega razstavišča, pa tudi na zunanjih površinah, je spremljala razstava s približno 100 razstavljavci ter prvič na tovrstnem dogodku – pospeševalnik idej in futuristični laboratorij. 

Kongresi so si sledili tudi poleti s kar šestimi mednarodnimi dogodki od maja do septembra. Začetek septembra smo gostili 25. Mednarodni simpozij o medicinski kemiji, sredi meseca Letno konferenco in razstavo varnostne industrije Jadranske regije. Prihodnji mesec prihajata na Gospodarsko razstavišče BILT EUR – letno srečanje za strokovnjake s področja načrtovanja in gradnje ter mednarodni golf kongres IGTM 2018, novembra bo še zadnjič letos prodajna konferenca Mercury Training.

Akustično prenovljena dvorana Kocka pa postaja vse bolj priljubljeno koncertno prizorišče. V njej od oktobra do decembra gosti vrsto svojih koncertov Kurzschluss.

Dobrodošli na prireditvah Gospodarskega razstavišča. Veseli smo vašega obiska in pozornosti, ki jo v svojem mediju namenjate našim dogodkom. 

Če želite prejemati e-novice in biti ažurno obveščeni o dogodkih na GR, vas vabim, da se prijavite na e-novice.

Vabljeni, da se kot predstavnik medijev zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate za vstop na izbrano prireditev, ki poteka v organizaciji GR.

Želimo si, da bi se v našem prireditvenem centru dobro počutili. Zahvaljujemo se vam za vašo medijsko pozornost in vas vabimo k obisku tudi drugih prireditev pri nas.