Konec meseca 59. Mednarodno ocenjevanje vin – Vino Ljubljana - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Konec meseca 59. Mednarodno ocenjevanje vin – Vino Ljubljana

22. 6. 2017

Gospodarsko razstavišče nadaljuje tradicijo najstarejšega ocenjevanja vin na svetu Vino Ljubljana, ki sodi med najelitnejša, tudi letos. 59. Mednarodno ocenjevanje vin bo v mestu trte in vina od  30. junija do 2. julija na Ljubljanskem gradu. Pričakujemo približno 450 vzorcev iz več kot 20 držav, kar je več kot prejšnja leta, zato se bo štirim komisijam ocenjevalcev pridružila še peta. Najžlahtnejša vina bo torej izbiralo 48 degustatorjev iz 15 držav Japonske, ZDA, Nemčije, Luksemburga, Francije, Španije, Madžarske, Italije, Avstrije, Romunije, Slovaške, Češke, Črne Gore, Makedonije in Slovenije.

 
Od 30. junija do 2. julija se bodo vinski vzorci na 59. Mednarodnem ocenjevanju vin Vino Ljubljana potegovali za naslednja prestižna priznanja: velike zlate medalje, zlate medalje, srebrne medalje, za nazive Svetovnih šampionov, Prvakov držav, Slovenskih prvakov posameznih sort, diplomo Akos Asvany, diplomo Vinofed, trofejo Tsukamoto, Slovenski šampion, Prvaki slovenskih okolišev ter Zmagovalec slovenskih vinskih posebnosti. Dodajmo še, da trofeja Tsukamoto, ki jo podeljujemo  najvišje ocenjenemu rdečemu vinu, nosi ime po dr. Toshihiku Tsukamotu iz Japonske, dolgoletnemu degustatorju Mednarodnega ocenjevanja vin – Vino Ljubljana za izjemne zasluge ne le pri promociji slovenskih vin, ampak tudi Slovenije nasploh.
 
Lani je na tej prireditvi 412 vzorcev iz 21 držav ocenjevalo 40 degustatorjev iz 14 držav. Med svetovne šampione so se uvrstila štiri slovenska vina, ostali dve medalji pa sta si prislužili vini iz Slovaške in Makedonije.


Fotogalerija: >>
Več: www.vinoljubljana.si