V četrtek in petek Vinski sejem - Vino Ljubljana na Gospodarskem razstavišču - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

V četrtek in petek Vinski sejem - Vino Ljubljana na Gospodarskem razstavišču

18. 10. 2016

Spoštovani predstavniki medijev!
 
Trgatev je na nami, obeta se dobra letina, sveži, novi okusi zadnjih let pa prav vabijo na Vinski sejem. Vinski sejem se, skupaj z najstarejšim ocenjevanjem vin na svetu, letos že tretje leto odvija kot prireditev, ki združuje poznavalce in ljubitelje dobrih vin: Vino Ljubljana je torej sejemsko križišče, ki v domačih in mednarodno uveljavljenih pristojnih krogih  združuje, plemeniti, vrednosti, spodbuja ter ozavešča.  Mladim in malo manj mladim želi približati kulturo pitja vina. 
In ne nazadnje, Vino Ljubljana ima več kot očitno zasluge za to, da se dober glas o odličnih vinih iz Slovenije, njihovih protagonistih, skupnostih, družinah, tradiciji, širi daleč naokrog.
 
V četrtek in petek, 20. in 21. oktobra, lahko okušamo vina in druge pijače na razstavnih prostorih vinarjev, vinogradnikov, vinskih konzorcijev iz Slovenije in tujine. Za razne prigrizke, od sirov do jedi na žaru, je na sejmu dobro poskrbljeno. Tudi letos sodeluje na prireditvi legendarni Tone Fornezzi Tof z vseslovenskim tekmovanjem v mešanju pijač, simpozijem pristnih slovenskih žganic ter odkrivanjem jedi, oplemenitenih z vinom.
 
Prijetno druženje na samem sejmišču spremljajo še predavanja in delavnice, na katerih  lahko med drugim pobliže spoznavamo izbrana vina in druge pijače, kot so malvazija, rebula, nagrajena vina Kleti Brda, teran, penine ter nekaj vrst  žganih pijač. Mlade od 18 do 30 let vabimo  na poučne delavnice o zmernem uživanju vina tudi tako, da smo jim s predhodno prijavo nanje omogočili brezplačno vstopnico na vinski sejem. Skupaj z vinogradniškimi strokovnjaki z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Kmetijskega inštituta Slovenije, Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica smo v petek dopoldne pripravili zanimivo okroglo mizo o pomenu starih sort vinske trte z degustacijo nekaterih sort.
 
Matjaž Kovačič, vodja prireditve Vino Ljubljana

PROGRAM SEJMA

PREDAVANJA
 
Redna vstopnica za Vinski sejem znaša 7 evrov, s popustom 5 evrov, skupinska (do 5 oseb) pa 20 evrov. Vsak obiskovalec ob nakupu vstopnice prejme  BREZPLAČNO sejemski katalog z vpisanimi razstavljavci in podeljenimi nagradami 58. Mednarodnega ocenjevanja vin, tri degustacijske kupone ter kupon za en degustacijski kozarec.
 
Vsak obiskovalec sejma Vino Ljubljana ima s sejemsko vstopnico tistega dne brezplačno vožnjo z LPP avtobusi s postaje Razstavišče.
 
Sejem je odprt:
Četrtek, 20. oktobra: 15.00—22.00
Petek, 21. oktobra: 15.00—23.00
 
 
Fotografije najdete na spletni strani prireditve.
 
Za dodatna pojasnila in informacije smo vam z veseljem na voljo. Vabljeni, da se kot predstavnik medijev zaradi elektronskega sistema vstopa akreditirate za vstop na izbrano prireditev, ki poteka v organizaciji GR. Za vašo medijsko pozornost, najavo dogodkov, obisk naših prireditev ter poročanje o njih, se vam najlepše zahvaljujemo.