Gospodarsko razstavišče vabi januarja na drsališče in na zeleni, aktivni turistični sejem - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Gospodarsko razstavišče vabi januarja na drsališče in na zeleni, aktivni turistični sejem

6. 1. 2016
Po uspešnih in dobro obiskanih decembrskih prireditvah, kot so Sila Bazar, Popolni dan s Savino Atai, Comptech – sejem zabavne elektronike, računalništva in fotografije, festivalski pop up klub Kurzschluss idr., se Gospodarskemu razstavišču obeta živahno dogajanje za 2016. Od včeraj deluje na Mestni ploščadi drsališče Lucky, ki bo pričakalo tudi  ljubitelje zelenega, aktivnega turizma na prvi prenovljeni sejemski prireditvi Natour Alpe-Adria od 27. do 30. januarja, odprto pa bo vse do konca februarja.

»Po 26 letih uspešnega turističnega sejma, namenjenega zlasti širši javnosti, želimo prireditev pod sloganom AVANTURA NATURA specializirati v aktivni, zeleni turizem  ter ga nadgraditi s poslovno borzo Natour,« pravi mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča. »Sejma s to vsebino v tem delu Evrope še ni, čeprav sami naravni pogoji kar kličejo po njem. To je sejem za popotnike, športnike, planince, pohodnike, aktivne rekreativce, tekače, kolesarje, jahače, ljubitelje adrenalinskih športov v naravi idr. – ne glede na starost in finančne zmožnosti.« Na Gospodarsko razstavišče se v drugi polovici maja ponovno vračajo avtomobili na Festival mobilnosti, decembra pa Obrtno-podjetniški sejem.

Na sejem za zdrav življenjski slog Narava-zdravje prihajajo obiskovalci različnih generacij, ker v enem ali več sklopih Prehrana, Zdravje, Gibanje, Naravna kozmetika, Wellness in Zeleno sobivanje najdejo privlačne vsebine zase. Bodisi izdelek, bodisi storitev, kot so razne meritve, degustacije, testiranje, svetovanje, bodisi kaj iz izjemno bogate ponudbe v spremljevalnem programu. V letošnjem letu se nameravajo posvetiti zlasti uporabnosti konoplje, alergijam, jogi, homeopatiji, socialnemu  kmetijstvu, razstrupljanju, ajurvedi ter  električni mobilnosti. Sejem Dom privabi vse tiste, ki prenavljajo ali gradijo ali pa to načrtujejo.  Tu najdemo vse za gradnjo: od montažnih hiš, stavbnega  pohištva, ogrevanja, talnih oblog, kritine, izolacije … Sejem Ambient Ljubljana privabi vse tiste, ki jih zanima funkcionalna in estetska plat notranje opreme. Vinski sejem pa privablja ljubitelje žlahtne kapljice  – na degustacijo, po nakup te ali one buteljke za svojo vinoteko. Mladi pa lahko na njem kaj več izvejo o kulturi pitja vina. »Na naše sejme torej prihajajo obiskovalci, ki vedo, kaj iščejo ali pričakujejo, zato skušamo v svojih promocijskih kampanjah čim bolj konkretno odgovoriti na vprašanje, zakaj priti na sejem,« še doda direktor mag. Iztok Bricl.

Sejmi v organizaciji Gospodarskega razstavišča – od turističnega prek graditeljskega, vinskega do pohištvenega in sejma za zdrav življenjski slog – so prireditve z dolgoletno tradicijo, zato tudi z znanjem in izkušnjami. Predvsem jih zaznamuje brezplačen dinamičen spremljevalni program s številnimi predstavitvami, delavnicami, predavanji in svetovanji ter dodatne ugodnosti za obiskovalce. 

Od novosti sejemskih prireditev drugih organizatorjev velja omeniti kozmetični sejem, sejem avtodelov, ki je lani – prvič na GR – privabil prek dva tisoč povabljenih s sveta jeklenih konjičkov,  ter že omenjeni Comptech.


Drsališče Lucky
Mestna ploščad Gospodarskega razstavišča
5. 1.–20. 2. 2016
Dnevni, tedenski programi za otroke in odrasle ter za zaključene skupine
Šola drsanja, umetnostno drsanje, hokej idr.

Odpiralni čas:
Ob delovnikih - 8.00-22.00
Ob sobotah, nedeljah in praznikih - 10.00-22.00

Organizator: Lucky Luka d.o.o.
Kontakt za medije: Luka Klasinc, 041 713 333
Fotografije (4.90 MB)
Cenik (3.96 MB)