Tradicionalne sejemske prireditve v organizaciji Gospodarskega razstavišča - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Tradicionalne sejemske prireditve v organizaciji Gospodarskega razstavišča

21. 9. 2015
Prešerni na 51. Mednarodni vinski sejem - Vino Ljubljana
15. - 17. oktober

Gospodarsko razstavišče je lani ponovno obudilo prireditev Vino Ljubljana, v okviru katere se je letos maja odvilo 57. mednarodno ocenjevanje vin na Ljubljanskem gradu. Sredi oktobra pa v Ljubljano – mesto trte in vina – spet prihaja Vinski sejem. Veselo druženje v znamenju vina in kulinarike uvaja na predvečer sejma, tj. 14. oktobra, povorka v središču mesta in slavnostni obred odpiranja vinskega soda na Kongresnem trgu, na slovesni otvoritvi večer za tem pa bodo na Gospodarskem razstavišču podelili priznanja nagrajencem zadnjega ocenjevanja, ki velja za eno najstarejših na svetu.

Gospodarsko razstavišče skupaj s Turizmom Ljubljana organizira povorko v Stari Ljubljani z ljubljanskimi mažoretkami, Pihalnim orkestrom Bežigrad v ritmih večnih slovenskih popevk ter


Slavnostni obred odpiranja vinskega soda KZ Goriška Brda,
 
v sredo, 14. oktobra 2015, ob 18.00 uri v Paviljonu pred Slovensko filharmonijo

Slovesna otvoritev sejma s podelitvijo priznanj 57. Mednarodnega ocenjevanja vin v četrtek, 15. oktobra 2015, ob 19.00 uri v Galeriji na Gospodarskem razstavišču

Sejem bo uradno odprl kmetijski minister mag. Dejan Židan, na slovesnosti pa bodo nagrajencem mednarodnega ocenjevanja podelili priznanja. Od 358 vzorcev iz 21 držav, med njimi tudi iz daljnih Japonske, Urugvaja, Nove Zelandije, Argentine idr., so kar tri od petih v kategoriji Svetovni šampion prejela slovenska vina, preostala dva pa sta šla v roke vinarjem iz Slovaške in Španije. Zmagovalna vina bodo na ogled na posebni razstavi.


51. Mednarodni vinski sejem – Vino Ljubljana
(15. 10.–17. 10.)

Osnovni elementi sejma so vino, kulinarika in gastronomija, gostinstvo ter kultura. Sejem ima hkrati razstavno-promocijski in prodajni značaj. Obiskovalci lahko vsa vina pokušajo – ob nakupu vstopnice prejmejo tri degustacijske kupone, vina pa lahko tudi kupijo. 

Vinski sejem ponuja tudi bogat obsejemski program, s katerim širi kulturo uživanja vin ter njihovo poznavanje tudi med mladimi z različnimi dogodki od kulinaričnih šovov z znanimi osebnostmi, degustacijskih delavnic, predavanj idr. Za vinarje in vinogradnike pa pripravljajo tudi strokovni program.

51. Mednarodni vinski sejem – Vino Ljubljana bo na Gospodarskem razstavišču od četrtka, 15., do sobote, 17. oktobra. Sejem bo odprt od 15.00 do 21.00 ure.

www.vinoljubljana.si > 
Fotografije > 
Živimo vitalno s sejmom Narava-zdravje
5. - 8. november

Zdrav življenjski slog je rdeča nit tudi 46. sejma Narava-zdravje. Njegove vsebine s področja zdrave prehrane, zdravja, gibanja, vrtnarjenja, trajnostnega razvoja idr. nagovarjajo vse generacije – so aktualne, zanimive in v veliko primerih jih je mogoče spoznati le na sejmu. Še posebej pester, dinamičen in bogat je spremljevalni program, ki se pohvali s prek 100 različnimi delavnicami, predavanji, prikazi idr. Sejem je prodajni in vabi s sejemskimi popusti. 

www.narava-zdravje.si > 
Fotografije >  Po idejo ali kos pohištva na Ambient Ljubljana - sejem pohištva
17. - 22. november

Na 26. Ambientu se predstavljajo slovenski in tuji kreatorji pohištva in notranje opreme. Ljubljanski sejem pohištva postavlja v ospredje sveže ideje mladih arhitektov in oblikovalcev s projektom Top ideje. Nagrajeni izdelki Najboljših pet – TOP 5 in zmagovalec med njimi bodo izpostavljeni na posebni razstavi.

www.ambientljubljana.si > 
Fotografije >  Spoštovani,

vabimo vas, da po svojih kanalih najavite naše jesenske prireditve, jih obiščete in o njih poročate.

Za več informacij smo vam z veseljem na voljo.

Marjana Lavrič, vodja Službe za odnose z javnostmi
marjana.lavric@gr-sejem.si
041 236 912