Vinski sejem prihaja - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Vinski sejem prihaja

1. 9. 2014
Ta teden bo od četrtka do sobote na Gospodarskem razstavišču v okviru prireditve Vino Ljubljana potekal 50. Mednarodni vinski sejem. Obujeno veselo druženje v znamenju vina in kulinarike – zadnji sejem se je odvil leta 2002 – uvajata slavnostni obred odpiranja vinskega soda iz Goriških Brd jutri, 2. septembra ob 18.00 uri, v Paviljonu pred Slovensko filharmonijo, v sredo, 3. septembra, pa bo na Gospodarskem razstavišču ob 19.00 uri slavnostna podelitev priznanj nagrajencem 56. Mednarodnega ocenjevanja vin Vino Ljubljana.

50. Mednarodni vinski sejem od 4. do 6. septembra dopolnjuje junijsko nekaj let starejše ocenjevanje vin, najstarejše na svetu, v prireditev Vino Ljubljana. Dogajanje je prvi dan, v četrtek, namenjeno predvsem mladim. Pripravili smo izobraževalne  delavnice ter druženje z znanimi osebnostmi, ki smo ga poimenovali Zvezde in vino. V petek bodo ob svoji dvajsetletnici obiskovalce zabavale Vesele Štajerke. Sobota pa je še posebej v znamenju kulinarike. Festival okusov, ki je vzporedna prireditev sejma, je v znamenju kulinarike v živo. Sejma se zlasti starejši obiskovalci spominjajo z nostalgijo, zato je drugi vzporedni dogodek sejma Festival Nostalgija, ki pa bo tudi mlajšim pričaral duh preteklosti z retro kavarno, starimi blagovnimi znamkami, glasbo »naše in vaše mladosti« idr.

Obiskovalci prejmejo ob nakupu vstopnice tri degustacijske kupone in kupon za degustacijski kozarec, ki ga lahko odnesejo domov kot suvenir, ter katalog Vino Ljubljana. Vina na sejmu pa lahko tudi kupijo. Pri nakupu več kot šestih steklenic vina nudi Gospodarsko razstavišče brezplačno parkiranje. S sejemsko vstopnico pa se je mogoče brezplačno peljati z mestnim potniškim prometom s postajališča Gospodarsko razstavišče.

Torek, 2. septembra, ob 18.00 uri

Slavnostni obred odpiranja soda pred Slovensko filharmonijo

Jutri, tj. v torek, bo ljubljanski župan Zoran Janković za dobrodošlico vinskemu sejmu pred Slovensko filharmonijo  odprl sod merlota, ki bo tja prispel v starodobnem kamiončinu ter v spremstvu mažoretk in godbe na pihala. Ob vinskih pesmih kvinteta Kvartin iz Goriških Brd, od koder je tudi vino, nazdravljamo vinskemu sejmu. Tudi gostinski lokali v središču mesta bodo s stojnicami pred njimi nekakšne vinske ambasade, okrašene z grozdi iz oblanja, s posebno ponudbo vin za vse mimoidoče. Prireditev sofinancira Turizem Ljubljana.

Sreda, 3. septembra, ob 19.00 uri

Slavnostna podelitev priznanj nagrajencem 56. Mednarodnega ocenjevanja vin Vino Ljubljana, dvorana Galerija Gospodarskega razstavišča, vstop z vabili (gl. priponko)

Četrtek–sobota, 4.–6. septembra
50. Mednarodni vinski sejem, Gospodarsko razstavišče

Vzporedna dogodka Vinskega sejma sta Festival okusov 2014 in 8. Festival Nostalgija.

Sejem je odprt:
Četrtek-petek: 15.00–21.00 ure
Sobota: 10.00–21.00 ure

Vstopnice:
Redna vstopnica 6 EUR
Vstopnica s popustom za mlade do 30. leta in upokojence 4 EUR

Podrobnejši program: www.vinoljubljana.si

V času sejma deluje deluje Novinarsko središče v paviljonu Jurček, kjer so novinarjem na voljo vse aktualne sejemske informacije. Tam se lahko tudi akreditirajo, če tega niso opravili že prek spletnih strani GR.

Za vse podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.

Marjana Lavrič, vodja Službe za odnose z javnostmi, Gospodarsko razstavišče
041 236 912
marjana.lavric@gr-sejem.si