Gospodarsko razstavišče
SI

Sejem umetnosti ART Expo

Na ART Expo, sejmu umetnosti, se predstavljajo umetniki, ki ustvarjajo na različnih področjih umetnosti, od arhitekture, slikarstva do fotografije, plesa in drugih zvrsti. Na prireditvi se zvrsti prek 50 različnih dogodkov, med njimi delavnice, koncerti in predavanja, na katerih širšo javnost dodatno ozaveščajo in izobražujejo o pomenu kulture.

Oktobra 2021 načrtujejo predstavitev več kot 500 razstavljavcev iz 45 držav ter več kot 250 podjetij. V samo štirih dneh bodo izvedli okoli 100 dogodkov. Obiskovalci bodo tako lahko uživali v glasbenih nastopih in koncertih, dramskih predstavah, performansih ustvarjanja v živo, »art talkih«, modnih revijah, predavanjih, delavnicah in drugih dogodkih, povezanih z umetnostjo in kulturo. Posebnost tega vodilnega mednarodnega umetniškega projekta v Sloveniji je dejstvo, da razstavljavce sestavljajo individualni ustvarjalci, galerije, umetniška društva in združenja, šole umetnosti in ostale kulturne inštitucije. Projekt predstavlja pomembno priložnost za mlade in neuveljavljene umetnike, saj so lahko vključeni v tako velik dogodek in se predstavljajo med mednarodnimi in uveljavljenimi ustvarjalci iz vsega sveta.

Namen ART Expa Ljubljana ni omejevanje umetnosti, temveč nasprotno – ponuditi priložnost za predstavitev vsem tistim, ki uspešno prestanejo ocenjevanje komisije ART Expo. Dogodku se bo pridružilo tudi nekaj veleposlaništev, ki bodo na svojih predstavitvenih prostorih predstavljali svojo kulturo in umetnost ter s tem pričarali obiskovalcem še bolj edinstveno izkušnjo.

Organizator: AAMI Corporation

artexpo-ljubljana.com

GR na družbenih omrežjih