Gospodarsko razstavišče
SI

Conventa

Conventa je postala vodilno tržišče za industrijo srečanj jugovzhodne Evrope.

Kot je dejal Miha Kovačič, direktor Kongresnoturističnega urada Slovenije in vodja razstavnega programa Convente, predstavlja peta Conventa velik dosežek za regijo Jugovzhodne Evrope, saj je pripomogla k temu, da se je Evropa začela zavedati potenciala, ki ga ima regija za srečevanja v panogi.

»Ta panoga je še vedno zelo mlada in zavedamo se potreb po izobraževanju, tako ponudnikov storitev kot profesionalnih organizatorjev konferenc, v skladu z mednarodnimi pričakovanji in merili,« je dejal Miha Kovačič.

V zadnjih petih letih se je Convente udeležilo 1.190 kupcev iz 36 evropskih držav in 616  ponudnikov panožnih srečanj iz 11. držav Jugovzhodne Evrope, ki se predstavljajo kot razstavljavci.

»Zdi se mi, da je bila Conventa pred petimi leti, ko smo prvič organizirali razstavo, še dojenček,« je dejala Tatjana Radovič, vodja kongresnega urada v Turizmu Ljubljana. »Sedaj pa je otrok, ki zna že hoditi. Zanimivo bo opazovati, kako se bo razvijala v prihodnje in kakšne možnosti bo omogočala panogi v Jugovzhodni Evropi.«

GR na družbenih omrežjih