Obiščite dogodek - Gospodarsko razstavišče
SI
Obiščite dogodek

Kako do nas?

Hitro. Enostavno. Brez skrbi.

Gospodarsko razstavišče je v samem središču mesta Ljubljana, le nekaj korakov od strogega mestnega jedra. Načrtujte svojo pot do prireditvenega centra za obisk brez skrbi.

Avtobusi LPP
Avto
Vlak in avtobus
Letalo
Z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa je pot do nas zelo enostavna. Izstopite na postaji Razstavišče, ki je neposredno pred vhodom v prireditveni center. Do nas vas pripeljejo avtobusi št. 3G, 6, 7, 7L, 8, 11, 11B, 12, 12D, 13, 14, 19B, 19I, 20 in 20Z. Možnosti za povezave je veliko, prav tako so na voljo parkirišča P+R, od koder se lahko z avtobusom zapeljete do nas.

Smo na Dunajski cesti 18, Ljubljana. Ne glede na to, s katere smeri pridete, se po eni od glavnih mestnih vpadnic pripeljite do središča mesta. Pri Bavarskem dvoru zapeljite na Dunajsko cesto. Peljite pod nadvozom železniške proge in čez približno 300 metrov boste na desni zagledali dvorišče z dvoranami prireditvenega centra Ljubljana. Če se pripeljete v mesto po Dunajski cesti, zavijte v zadnjem križišču pred ciljem na Linhartovo cesto in zapeljite do sejmišča z zadnje strani.

Glavna železniška in avtobusna postaja sta le 5 minut hoje stran. S postaje se usmerite proti Dunajski cesti, spustite se pod nadvozom železniške proge in kmalu boste zagledali GR.

Letališče Jožeta Pučnika je od GR oddaljeno 25 km in 20 minut vožnje. Po avtocesti se pripeljete do središča Ljubljane, potem pa se orientirajte po glavni železniški in avtobusni postaji v neposredni bližini sejmišča.

Več informacij o rednih letih je na voljo na www.lju-airport.si.

Oddaljenost od sosednjih letališč:
Letališče Gradec, Avstrija: 187 km
Letališče Celovec, Avstrija: 85 km
Letališče Zagreb, Hrvaška: 140 km
Letališče Trst, Italija: 130 km
Letališče Benetke, Italija 230 km

Parkiranje


V okolici Gospodarskega razstavišča so vam na voljo urejena parkirišča ob Vilharjevi, Železni, Linhartovi, Valjhunovi in Dunajski cesti. V času velikih sejmov in dogodkov priporočamo tudi uporabo parkirne hiše Bežigrajski dvor ter parkirišč na Parmovi cesti in pri Železniškem muzeju, ki so le nekaj minut hoje stran.

100 VIP

parkirnih mest na GR

1500

parkirnih mest ob GR

5 garažnih hiš

preko 2.000 parkirnih mest v okolici
Izognite se gneči in prometu.

Parkirajte na obrobnih parkiriščih P+R in se za ceno parkirnine brezplačno pripeljite na sejem ali prireditev z Ljubljanskim potniškim prometom.

O Ljubljani

Številni obiskovalci pravijo, da je Ljubljana mesto, v katerega se zaljubiš na prvi pogled. Ni naključje, da ima že v imenu besedo ljubezen (ljubljena). Po eni strani pristna ter vpeta v kulturo in dolgo zgodovino, po drugi pa sodobna, alternativna in polna iskrivega mestnega utripa. Mesto, kjer doživiš pravo ravnovesje prijaznosti majhnega kraja in udobja velikih mest.

Ob obisku dogodka na GR si privoščite skok v objem ene najbolj očarljivih evropskih prestolnic. Prireditveni center Ljubljana je tik ob strogem mestnem jedru, zato se le odpravite na sprehod in se na lastne oči prepričajte, zakaj se je mnogim tako nepozabno vtisnila v spomin.

Visit Ljubljana

Kulinarika

Gostilna pri Trubarjevi mami

V paviljonu Jurček, v samem osrčju GR, gostuje gostinska veriga Kaval Group.

Gostilna pri Trubarjevi mami ponuja slovenske avtohtone jedi, pripravljene iz sestavin lokalnih pridelovalcev z ekološkimi certifikati, h katerim vam postrežejo še iz bogatega nabora izbranih vin in piv. Vrhunske mojstrovine slovenske kulinarike soustvarja šef Mojmir Šiftar, mladi talent po izboru gastronomskega vodnika Gault & Millau.

Poleg odlične pogostitve lahko tu dobite tudi izdelke lastne blagovne znamke – še posebej priljubljene so ročno izdelane testenine in sočne sladice, ki gredo kot za med.

Obiščite dnevni bistro, poleti pa se razvajajte tudi na terasi ter v kleti paviljona ali se pridružite večerni zabavi z glasbo v živo. Kulinarično ponudbo v Gostilni pri Trubarjevi mami domiselno prilagajajo poslovnemu utripu prireditvenega centra Ljubljana ter aktualnim dogodkom, ki so na sporedu.

Pustite se presenetiti gurmanskim užitkom.

GR na družbenih omrežjih