O GR - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

O GR

Gospodarsko razstavišče (GR) – prireditveni center Ljubljana je vodilni prireditveni center v Sloveniji. Leži praktično v samem središču mesta. Ustanovljeno je bilo leta 1954, prve razstave pa so bile organizirane leto kasneje. S svojo več kot polstoletno tradicijo je idealen prostor za živahne sejme, odmevne kongrese in druga dogajanja zabavnega, kulturnega in izobraževalnega značaja. V zadnjih letih je postal tudi odlična lokacija za sodobne interaktivne in poučne svetovne razstave, kot so Genij – da Vinci (2013), Možgani – zgodba od znotraj (2014) in 1001 izum (2015). Obiskovalcem je zlahka dostopen, le nekaj minut oddaljen od osrednje avtobusne in železniške postaje, s postajališčem LPP pred glavnim vhodom in 2500 parkirnimi mesti v bližini privabi letno kar 500.000 obiskovalcev.

Naše prednosti

 • GR za vse: kongresi, konference in seminarji; sejmi; razstave, druženja, koncerti …
 • Največji prireditveni center v Sloveniji s certifikatom kategorije E Kongresnega urada Slovenije za kongresni in razstaviščni center
 • Partner družbe DEKON.SI, prvega mednarodnega profesionalnega organizatorja kongresov in poslovnih srečanj v Sloveniji
 • 20 večnamenskih dvoran z dnevno svetlobo – kompleks je bil v celoti obnovljen l. 2005-2009
 • Kombinacija tradicije, elegance in sodobnega menedžmenta
 • Celovite in kreativne rešitve za razstavljavce: leseni zabojniki – rezultat ekološke ozaveščenosti
 • Oseben pristop visoko motivirane ekipe, ki vas spremlja skozi vse faze vašega dogodka
 • Cenovna in prostorska fleksibilnost
 • Prek 300 VIP parkirišč, 2.500 parkirnih mest v neposredni bližini
 • Okolju prijazno podjetje
 • Člani mednarodnih organizacij in združenj: ICCA, UFI, CEFA, AIPC, AmCham Slovenija idr.

Vizija in poslanstvo

Vizija – Gospodarsko razstavišče bo vodilno sejmišče na področju organizacije sejmov in izvensejemske dejavnosti na območju JV Evrope.
Vrednote – ambicioznost, inovativnost, znanje, sodelovanje.
Osnovno poslanstvo – organizacija raznoterih prireditev, na katerih se razstavljavci in obiskovalci srečujejo in ustvarjalno sodelujejo.

Na GR upoštevamo okoljske vidike delovanja, tako da upoštevamo trajnostni razvoj in odgovornost do okolja. Selekcioniramo 18 različnih odpadkov in jih z mrežo uporabnikov vračamo nazaj kot surovino. Skrbimo za nizko porabo energije in vode. Pitna voda je na voljo v vseh dvoranah – gostje se lahko odžejajo na pitnikih na vsakem koraku.

Upoštevamo načela pravične trgovine, zaposlenim pa tudi zunanjim nudimo enake možnosti v luči spoštovanja človekovih pravic. Zavzemamo se za jasna načela transparentnega poslovanja pri vseh naročilih, zato da bi preprečili morebitno (ne)finančno okoriščanje.

Pod vodstvom direktorja mag. Iztoka Bricla, univ.dipl.ekon. je na Gospodarskem razstavišču zaposlenih 33 ljudi.