Novice - Gospodarsko razstavišče
SI
Novice

Gospodarsko razstavišče med 100 destinacijami Slovenije

In Your Pocket je januarja letos izdal zajetno in nadvse uporabno knjigo The Slovenia Book - Top 100 Destinacij: knjigo o Sloveniji s 100 top/naj destinacijami, med katerimi je tudi Gospodarsko razstavišče kot največji prireditveni center v Sloveniji.

Veliko zanimanja za sejem

Na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas se je letos predstavilo 341 ponudnikov turističnih storitev in 12 držav, v štirih dneh pa je sejem obiskalo 15.000 ljudi.

Športni ribolov

Ribiška zveza Slovenije, Zavod za ribištvo Slovenije ter Zveza za športni ribolov na morju Slovenije predstavljajo športni ribolov na rekah, jezerih in v morju v Sloveniji.

Multikulturni utrip čezmejnih pokrajin

Projekt (Ne)znano zamejstvo pod okriljem fundacije Poti kulturne dediščine - PKD Slovenija predstavlja (obmejne) informacijske točke, namenjene informiranju, druženju in povezovanju Slovencev z obeh strani nekdanjih meja.

1001 izum partner Mednarodnega leta svetlobe

Na slovesnem odprtju Mednarodnega leta svetlobe, ki poteka letos na pobudo Združenih narodov, v Parizu je UNESCO razglasil partnerstvo s 1001 izumom in postavil v ospredje znanstvenika Ibna al Haitama, ki velja z svojimi razlagami o svetlobi in vidu za očeta optike.

Tisoč in ena ura za 1001 izum!

V Ljubljano spet prihaja svetovna razstava! 1001 izum je vodilna in mednarodno priznana razstava o kulturni dediščini islamske civilizacije, o njenih prelomnih vplivih na razvoj znanosti in tehnologije.

Pravljičnih sedem let Convente

Ta teden je v sredo in četrtek rezerviran na 7. Convento. Od samega začetka se odvija na Gospodarskem razstavišču, ki sodeluje na njej s svojim razstavnim prostorom, kar je promocija tudi tega največjega prireditvenega centra v Sloveniji s svojim 20 večnamenskimi dvoranami.

Čezmejni festival otroških iger na sejma Alpe-Adria

Pravi Ringaraja, kot se festival imenuje, vas vabi zadnji dan sejma s pestrim programom, ki oživlja stare otroške gibalne, rajalne, kratkočasne igre in dejavnosti v skupnem slovenskem kulturnem, etničnem slovenskem prostoru.

Kulinarika in turizem

Tudi tokratni januarski osrednji sejemski dogodek je namenjen turizmu in kulinariki. V organizaciji Gospodarskega razstavišča poteka od 28. do 31. januarja 2015 sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas.

Digitalizacija v sejemski dejavnosti

Gospodarsko razstavišče kot član združenja CEFA, mednarodnega kooperacijskega združenja sejemskih centrov srednje in jugovzhodne Evrope, gosti danes in jutri, 20. in 21. novembra, 7. srečanje strokovnjakov CEFA (CEM) z naslovom »Spletne trgovine – sistemi spletnih rezervacij – upravljanje zbirk podatkov: Kako ravnati z njimi?"
GR na družbenih omrežjih