Novice - Gospodarsko razstavišče
SI
Novice

Vino Ljubljana od danes do nedelje

Od danes pa vse do nedelje poteka na Ljubljanskem gradu 58. Mednarodno ocenjevanje vin – Vino Ljubljana, najstarejše tovrstno ocenjevanje na svetu. Po merilih Vinofed (The World Federation of Major International Wine and Spirits Competitions) sodi Vino Ljubljana med 10 najelitnejših ocenjevanj na svetu. Poteka po pravilih OIV (International Organisation of Vine and Wine). V vlogi častnega pokrovitelja 58. ocenjevanja je 40 degustatorjev iz 14 držav, med njimi tudi predstavnika obeh organizacij, na začetku pozdravil kmetijski minister mag. Dejan Židan. Degustatorji ocenjujejo prek 400 vzorcev iz 21 držav. Vino Ljubljana že tradicionalno podeljuje odličja za svetovne šampione, slovenskega šampiona, prvake vinorodnega okoliša, slovenske prvake sorte, trofeje Vinofed, Tsukamoto, Akos Asvany, zmagovalca slovenskih vinskih posebnosti ter velike zlate, zlate ter srebrne medalje.

Še teden dni ...

Do začetka 58. Mednarodnega ocenjevanja vin nas loči le še teden dni. Tri dni okušanja bo uresničilo naslednje nagrade in priznanja: odličja za svetovne šampione, slovenskega šampiona, prvake vinorodnega okoliša, slovenske prvake sorte, trofeje Vinofed, Tsukamoto, Akos Asvany, zmagovalca slovenskih vinskih posebnosti ter velike zlate, zlate ter srebrne medalje.

5. Dan Japonske

Spoznajte pobliže kulturo dežele vzhajajočega sonca in se pridružite Dnevu Japonske! Že petič za vas, tudi letos na Gospodarskem razstavišču jutri, 11. junija, v Marmorni dvorani od 1o. do 17. ure.

Vino Ljubljana 2016 se predstavi

Letošnje, že 58. Mednarodno ocenjevanje vin bo potekalo na Ljubljanskem gradu od 17. do 19. junija v organizaciji Gospodarskega razstavišča. Ekipo Vino Ljubljana vodi Matjaž Kovačič, predsednik ocenjevanja je Iztok Klenar, strokovni mednarodni okvir pa predstavljata Ghislain K. Laflamme, predsednik VINOFED (the World Federation of Major International Wine and Spirits competitions) ter Guido Baldeschi iz OIV (International Organisation of Vine and Wine) iz Pariza.

Še mesec dni do Mednarodnega ocenjevanja vin

Od 17. do 19. junija bo na Ljubljanskem gradu na že 58. Mednarodnem ocenjevanju vin – Vino Ljubljana več kot 450 vzorcev iz več kot 20 držav ocenjevalo 40 degustatorjev iz Japonske, Italije, Makedonije, Nemčije, Kanade, Črna Gore, Avstrije, Češke, Luxemburga, Argentine, Španije, Švedska, Slovaške in Slovenije. Tudi Vino Ljubljana ima kot najstarejše ocenjevanje vin na svetu zasluge, da je Ljubljana leta 1987 prejela naziv Mesto trte in vina.

Slovenska vojska »zavzela« Gospodarsko razstavišče

Včeraj se je na Gospodarskem razstavišču v Marmorni dvorani odvila osrednja slovesnost ob dnevu Slovenske vojske. Slavnostni govornik je bil predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor. Zbrane sta pozdravila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman. Prireditev je v neposrednem prenosu predvajala Televizija Slovenija. Iskrene čestitke ob 25-letnici Slovenske vojske!

Svetovni dan gibanja za zdravje

Sprehod v naravi? Na kolo za zdravo telo? Vzpon v hribe? Nordijska hoja? Tek skozi rosno jutro in prve sončne žarke? Raje plešete? Vzdigujete uteži? Je fitnes studio vaša drugi dom? Se raztezate na jogi? Možnosti je ogromno! Razgibajte se. Redno in po pameti. Na sejmu Narava-zdravje pa se sprehodite tudi po razgibanem spremljevalnem programu, ki ponuja veliko možnosti pod vsebinskim sklopom Gibanje.

Mali in mladi podjetniki, pozor!

10 prednostnih ukrepov mlajše generacije podjetnikov je zagotovo tudi za vas zanimiva tema, zato nikar ne zamudite 5. Vrha malega gospodarstva, ki se bo odvil na Gospodarskem razstavišču 15. junija. Na njem skupaj z organizatorjem, GZS, pričakujemo približno 300 udeležencev. Dopoldne in pozno popoldne bo namenjeno v naprej dogovorjenim individualnim razgovorom med podjetji in ponudniki storitev za podjetja, vmes pa bo potekal osrednji program.

Srečanje s prihodnostjo

Nanotehnološki dnevi že tradicionalno potekajo na Gospodarskem razstavišču, ki je v podporo tej veji znanosti tudi partner prireditve. Letos bo že 12. Nanotehnološki dan potekal 6. maja. Izvedeli bomo, kako znanost približati industriji oziroma drugim vedam oz. področjem, kot so na primer medicina, biologija ali energetika.

Regionalna konferenca o naložbenem načrtu za Evropo

Jutri in pojutrišnjem bo na Gospodarskem razstavišču potekala regionalna konferenca o naložbenem načrtu za Evropo. Evropska komisija želi z naložbenim načrtom za Evropo v naslednjih treh letih sprostiti za več kot 315 milijard evrov naložbenih sredstev in jih usmeriti v tiste gospodarske panoge, ki ustvarjajo delovna mesta in spodbujajo gospodarsko rast. Naložbeni načrt je namenjen odpravljanju ovir za naložbe, zagotavljanju vidljivosti in tehnične pomoči zanje ter pametnejši rabi novih in obstoječih finančnih virov.
GR na družbenih omrežjih