Novice - Gospodarsko razstavišče
SI
Novice

Na Salonu Slovenec – vizionar avtomobilskih oblik

Prvi dan 24. Avtomobilskega salona bo zagotovo zaznamoval tudi Robert Lešnik, šef oddelka zunanjega oblikovanja za osebna vozila pri Mercedesu. Potreboval je manj kot dve desetletji, da se je od začetka kariere prebil v sam svetovni vrh avtomobilskih oblikovalcev. Oblikoval je vse najnovejše Mercedese, ki se danes vozijo po cestah. 27. marca bo vabljenim gostom predstavil svojo vizijo oblikovanja, na sejmu pa se bo zadržal tudi v popoldanskem času, ko bo salon odprt tudi za širšo javnost.

Varna vožnja v Tehnološkem paviljonu

Z mobilnikom v roki med vožnjo? Si nanašate šminko, medtem ko vozite? S cigareto v roki? Preklapljate radijske postaje? Z visokimi petami na dolgo vožnjo? Težko si je priznati, da je voznik v številnih prometnih situacijah ozko grlo. Da je njegova nepozornost, neosredotočenost na cesto razlog, zaradi katerega pride do prometne nesreče. In kot pravi statistika je tovrstnih situacij kar okoli 80 odstotkov. Kako šokatntna je ta resnica, kako "nesposobni" obravnavanja preštevilnih vozniških operacij smo vozniki v praksi, boste v Tehnološkem paviljonu preizkusili na enem najbolj zmogljivih simulatorjov vožnje v prometu na svetu. Ponosni dodamo, da je simulator plod slovenskega znanja.

Prihodnji teden v znamenju avtomobilizma

V ponedeljek se po 11 v Slovenijo, po 16 letih pa v Ljubljano ponovno vrača Avtomobilski salon. Na Gospodarskem razstavišču se vse do 2. aprila predstavljajo praktično vse blagovne znamke, prisotne na domačem trgu. Slovenske premiere ter druge zadnje novosti bo spremljal Tehnološki paviljon s svetovalno-izobraževalnim programom. 24. Avtomobilski salon Slovenije se prvi dan odpre ob 15. uri, sicer pa je od torka do četrtka odprt od 9. do 20. ure, od petka do nedelje pa do 21. ure.

Pred ogledom vozil v Tehnološki paviljon

V Tehnološkem paviljonu svetujejo in izobražujejo. Želijo vas spodbuditi, da pri nakupu novega avtomobila izberete zase najbolj ustrezen avtomobil za svoj način življenja. Tam izveste, kaj vse je mogoče v sodobnih avtomobilih kupiti, kakšno opremo in tip, kolikšno varnost, koliko udobja, katere pripomočke. Za vas pa so pripravili tudi predavanja in druge aktivnosti.

Iz Ženeve v Ljubljano

Včeraj še v Ženevi, čez teden dni pa že v Ljubljani. Novosti, premiere iz sveta avtomobilizma - na Gospodarsko razstavišče se vrača Avtomobilski salon Slovenije. Zanj je rezerviranih 7 dni v 11 dvoranah na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin.

Več razstavljavcev, enak obisk

56. graditeljski sejem je za nami. Na njem se je od 7. do 12. marca predstavljalo 580 podjetij iz 32 držav, kar je več kot lani. Njihovo ponudbo si je ogledalo približno enako število obiskovalcev, tj. 56.000 ljudi. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje. Prvi vtisi so pozitivni, z njimi pa tudi prve napovedi oziroma povabilo na novembrska Ambient Ljubljana – sejem pohištva in sejem Dom +, novost, ki smo jo uvedli lani. Se vidimo od 8. do 12. novembra.

Iskrene čestitke za dan žena!

Obiskovalke vabimo na obisk sejma 8. marca. Za vas smo tekom celega dne pripravili znižano vstopnico za 6 evrov. Pripeljite s seboj še prijateljico ali pa svojo boljšo polovico. Pa lepo se imejte.

Sejem uradno odprt, podeljena Znaka kakovosti v graditeljstvu

Danes ob 13. uri so se odprla 56. Sejma Dom tudi uradno. V vlogi otvoritelja je zbrane nagovoril predsednik dr. Miro Cerar. Letošnji sejem je podrobneje predstavil mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča. Na njem razstavlja 580 podjetij iz 32 držav. Na otvoritvi sp podelili Znak kakovosti v graditeljstvu – neobvezni znak za okolje in nadstandardne blagovne znamke. Dobitniki priznanj morajo v postopku ocenjevanja pridobiti več kot 90 odstotkov maksimalnega dobljenega števila točk v posamezni kategoriji. S tem pridobijo pravico do uporabe istoimenske blagovne znamke in tudi veliko odgovornost, saj morajo stalno dokazovati, da sodijo med najboljše v svoji kategoriji. Znak kakovosti v graditeljstvu sta prejeli podjetje Hipox d.o.o. za izvedbo ravnih streh in teras ter podjetje Slovenijales za sodobno vgradnjo zunanjega stavbnega pohištva.

Sejem Dom od jutri do nedelje

Gradite, obnavljate ali pa to načrtujete? Od jutri pa vse do nedelje vas pričakuje na največjem sejmu s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah 580 podjetij iz 32 držav. Pregled nad ponudbo te panoge, predstavitev zadnjih novosti in trendov na enem mestu, neposreden stik s proizvajalci ter sejemske ugodnosti razstavljavcev naj privabi tudi vas, da sejem doživite v živo.

Vlaga in plesen?

Obiščite predavanje Gradbenega inštituta ZRMK. Za prekomerno vlago in pojav plesni v bivalnih prostorih je lahko več razlogov. Lahko so npr. krivi toplotni mostovi, lahko bistveno izboljšano tesnjenje sodobnih oken, lahko pa tudi neustrezne bivalne navade uporabnikov. Zelo pomembna sta tudi medsebojni vpliv temperature in vsebnosti vlage v zraku ter način zračenja in ogrevanja prostorov. Na predavanjih se bo mogoče seznaniti z mikroklimatskimi parametri, kakšne so posledice prenizke temperature v prostorih ter kakšna je razlika med relativno in absolutno vlažnostjo zraka. Izvedeti bo mogoče, zakaj je treba zmanjšati absolutno vlažnost zraka, če se zniža temperatura v prostoru, kateri pogoji so potrebni za nastanek plesni in kako jo odpraviti, kakšna mora biti kakovost zraka v bivalnih prostorih in kako to doseči. Več: v Spremljevalni program sejma.
GR na družbenih omrežjih