Gospodarsko razstavišče
SI

Uspešno izpeljan 34. sejem turizma Alpe-Adria

Za nami je 34. sejem turizma Alpe-Adria, osrednje srečanje za vse turistične navdušence, ki želijo odkriti nove destinacije in doživetja. Vzporedno so potekali še 17. Mednarodni strokovni Sejmi okusov GASTexpo.

Svoja doživetja je predstavljalo več kot 350 turističnih ponudnikov iz 13 držav. Sejem pa si je v štirih dneh ogledalo 19.000 obiskovalcev.

Obiskovalci so lahko odkrivali različne destinacije, ki ponujajo doživetja, od aktivnega preživljanja počitnic do mirnega odkrivanja naravne in kulturne dediščine. Na sejmu so sodelovali tudi ponudniki kamping opreme, rabljenih in luksuznih avtodomov, e-koles, električnih skuterjev idr. Svojo ponudbo pa so predstavili številni akterji v turizmu. Dogajanje v razstavnih dvoranah je spremljal pester program s predavanji, predstavitvami in novinarskimi konferencami z aktualnimi vsebinami na področju turizma.

Mednarodno nagrado Jakob za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu sta na uradnem odprtju podelila mag. Maja Pak Olaj, direktorica Slovenske turistične organizacije in prof. dr. Janez Bogataj, predsednik komisije za nagrado Jakob. Tema 13. izbora za nagrado Jakob 2024 je “Inovativne turistične prireditve na osnovi kulturne in naravne dediščine”. Nagrado Jakob za leto 2024 in naziv Ambasador inovativnih turističnih prireditev je po izboru komisije prejel projekt Praznik idrijskih žlikrofov, Zavoda ID20 – Zavoda za inovacije v dediščini.

SEJEMSKI KATALOG LAHKO PRELISTATE TUKAJ 

SEJEMSKE UTRINKE NAJDETE TUKAJ 

GR na družbenih omrežjih