Gospodarsko razstavišče
SI

V Ljubljani bomo gostili konferenco Velo-city 2020

V Ljubljani, tudi na Gospodarskem razstavišču, bomo prihodnje leto gostili konferenco Velo–city, letno svetovno srečanje Evropske kolesarske zveze, ki bo potekalo od 2. do 5. junija 2020.

Ljubljano se je kot gostiteljica naslednje konference Velo-city predstavila na letošnjem srečanju, ki je med 25. in 28. junijem potekalo v Dublinu. Udeležil se ga je tudi podžupan prof. Janez Koželj, ki je aktivno sodeloval na okrogli mizi Mesto sedanjosti (The City of Today). Med drugim je izpostavil najpomembnejše dosežke Ljubljane na področju trajnostne mobilnosti in kolesarjenja, ureditev območja za pešce in kolesarje, urejanje kolesarskih stez ter izjemno priljubljen sistem izposoje koles BicikeLJ.

Konferenca Velo-city predstavlja največje svetovno srečanje na področju kolesarjenja, kolesarske infrastrukture, kolesarskih inovacij, varnosti koles ter družbenih in kulturnih sprememb, ki jih povzroča kolesarjenje na globalni ravni. Predstavlja globalno komunikacijsko in informacijsko platformo, katere cilj je izboljševanje načrtovanja in zagotavljanja infrastrukture za kolesarjenje in spodbujanje vsakodnevnega kolesarjenja v urbanih okoljih.

Vsako leto se je udeležijo predstavniki lokalnih, regionalnih, vladnih, nevladnih pa tudi mednarodnih organizacij ter strokovnjaki z različnih področij (tehnologije, zdravja, vedenjskih sprememb, mobilnosti, urbanih in infrastrukturnih politik ter prometa na splošno).

GR na družbenih omrežjih