Prepoznavnost Slovenije kot kulinarične destinacije je prav eksplodirala z osvojitvijo prestižnega naziva najboljše kuharske mojstrice Ani Roš, nacionalnim izborom The Slovenia Restaurant Awards in se nadaljuje z gourmet dogodki v Ljubljani, novimi odličnimi uvrstitvami naših odličnih vinarjev in Chefov. Smo na edinstveni lokaciji, kjer se prepletajo mediteranska, alpska in panonska kuhinja z bogato kulinarično dediščino in vedno bolj razvito ponudbo. Za večjo prepoznavnost Slovenije na svetovnem gastronomskem zemljevidu si prizadevamo za priznanje kulinarične regije pa tudi za nacionalni izbor restavracij. Kako velik je potencial kulinaričnega turizma Slovenije, kaj delamo na področju razvoja in promocije, kakšni so načrti in kaj lahko izboljšamo, kdaj bo letošnji izbor The Slovenia Restaurant Awards, so vprašanja, na katera bodo odgovarjali strokovni sogovorniki.
Gostje okrogle mize: Ana Roš in Valter Kramar, Hiša Franko, najboljša restavracija po izboru The Slovenia Restaurant Awards 2018; mag. Petra Stušek, direktorica Turizem Ljubljana; dr. Janez Bogataj, profesor etnologije, avtor številnih knjig; dr. Noah Charney, profesor umetnostne zgodovine in avtor mednarodnih uspešnic; Marjana Grčman, voditeljica in urednica Na lepše na RTV Slovenija; mag. Niko Slavnič, predavatelj, direktor in iniciator The Slovenia Restaurant Awards. Kdaj? V sredo, 31. januarja, od 15. do 16. ure. Kje? V dvorani Povodni mož. Organizator: Inyourpocket.com