Gospodarsko razstavišče
SI

Vse za dom! obiskalo 32.000 ljudi

Včeraj zvečer smo na Gospodarskem razstavišču zaprli vrata dveh sejmov s skupnim sloganom Vse za dom! V vseh dvoranah, še eni montažni in na zunanji Mestni ploščadi je razstavljalo 186 podjetij iz 13 držav. 28. Ambient Ljubljana se je predstavil s ponudbo pohištva in notranje opreme, 2. Sejem Dom Plus pa stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike ter montažnih hiš. Oba sejma  je spremljalo brezplačno svetovanje – od arhitekturnega Top arhitekt do nasvetov glede prenove, kako jo izpeljati in kje in kako pridobiti nepovratna sredstva, pa razstave, predavanja in strokovni posveti. V dvorani Kocka smo postavili razstavo in borzo Top ideje s svežimi idejami 24 mladih, perspektivnih ustvarjalcev, kot Posebni gost Ambienta pa se je predstavilo svetovno znano podjetje Minoforms iz Italije. Ves ta bogati program razstavljavcev in spremljevalnih dogodkov si je ogledalo 32.000 obiskovalcev, kar je za 2000 več od lanske, prve predstavitve dveh sejmov z dopolnjujočo se ponudbo.

Na slovesni otvoritvi sejmov in podelitvi nagrad prvi dan sejma smo po posebnem izboru komisij podelili nagrade letošnjega sejma pohištva nagrade Top 5 ter najboljšega med njimi Top of the Top in Top ideje – borze oblikovanja mladih, perspektivnih ustvarjalcev, ki jih podeljuje Gospodarsko razstavišče, priznanje Društva oblikovalcev Slovenije ter Zlato plaketo revije Naš dom. Letošnji favorit med nagradami TOP 5 je podjetje Pirnar d.o.o., za Pirnar Ultimum Pure vhod v leseni izvedbi z ONE TOUCH potezalom, oblikovalcev Romana Pirnarja in Ernesta Bevca.

Tudi letos smo uvedli znižano Happy Hour vstopnino za pet evrov. Ob nakupu vstopnice pa je vsak obiskovalec prejel še sejemski katalog s predstavitvijo razstavnih programov obeh sejmov, seznamom razstavljavcev, spremljevalnim programom in vsebinskimi poudarki. Prihodnje leto bo sejem od 7. do 11. novembra, še prej pa se vidimo na naših sejemskih prireditvah, zagotovo na graditeljskem sejmu Dom spomladi 2018.

GR na družbenih omrežjih