Gospodarsko razstavišče
SI

Od jutri do sobote Natour Alpe-Adria

Jutri pa vse do sobote, 4. februarja, odpiramo na Gospodarskem razstavišču vrata osrednji turistični sejemski prireditvi v Sloveniji Natour Alpe-Adria, ki se je lani  specializirala v ponudbo zelenega, aktivnega turizma. Na njej se predstavlja prek 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Italije, Albanije, Avstrije, Madžarske, Češke, Slovaške, Nepala, Indije, Jordanije in Tunizije. Letošnja novost je sklop Sejem športa Aktivni in fit.

Sejmu se je lani v organizaciji GIZ Pohodništvo in kolesarjenje, agencije Toleranca marketing in ob podpori Slovenske turistične organizacije prvič pridružila še butična borza Natour. Letos se prvi dan sejma dvanajst slovenskih ponudnikov iz Slovenije predstavlja dvajsetim tujim agencijam iz Poljske, Nemčije, Italije, Hrvaške, Nizozemske, Romunije in Malte. V prihodnjih letih želijo organizatorji ponudbo razširiti na regijo Alpe Jadran, kar bi poleg večjega števila razstavljavcev pomenilo tudi večje zanimanje tujih agencij.
 
28. mednarodni sejem za aktivno preživljanje prostega časa z borzo Natour bo v imenu častnega pokrovitelja – Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Vlade RS uradno odprl  minister Zdravko Počivalšek. Podelili pa bodo tudi sejemsko nagrado Jakob za kakovost in odličnost v regiji Alpe Jadran 2017. Tokrat se za Jakoba na temo Inovativni turistični programi za aktivni dopust v naravnem okolju poteguje kar 44 kandidatov. Dogajanje na razstavnih prostorih spremlja bogato dogajanje, od strokovnih posvetov do potopisnih predavanj. Sejem pa bodo obiskali tudi nekateri vrhunski športniki. Hkrati poteka  v organizaciji Primorskega sejma GASTexpo – Sejmi okusov, tj. 11. mednarodni sejem gastronomije in gostinsko hotelske opreme ter mednarodni sejem sladoleda. Oba sejma je mogoče obiskati z eno vstopnico.

GR na družbenih omrežjih