Novice - 2016 - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Novice - 2016

18. 6. 2016

Trofeji na Vinu Ljubljana

Na Mednarodnem ocenjevanju podeljujemo tudi dve trofeji. Trofeja Tsukamoto (2006– )za najvišje ocenjeno rdeče vino nosi ime po dr. Toshihiku Tsukamotu kot dolgoletnemu degustatorju Mednarodnega ocenjevanja vin – Vino Ljubljana, ki ima v svoji domovini skupaj s svojo družino oziroma podjetjem Lumiere S.A. izjemne zasluge ne le pri promociji slovenskih vin, ampak tudi Slovenije nasploh. Japonsko letos na Vinu Ljubljana zastopata Shigeki Kida, Tsukamotov naslednik, in prof. Tohru Okuda z Univerze v Jamashiju, za odličja pa se poteguje 19 vzorcev. Trofeja Akos Asvany pa se podeljuje najbolje ocenjenemu vinu v kategoriji likerskih vin v spomin na zaslužnega člana Vina Ljubljana Akosa Asvanyja iz Madžarske.
Preberi več
17. 6. 2016

Vino Ljubljana od danes do nedelje

Od danes pa vse do nedelje poteka na Ljubljanskem gradu 58. Mednarodno ocenjevanje vin – Vino Ljubljana, najstarejše tovrstno ocenjevanje na svetu. Po merilih Vinofed (The World Federation of Major International Wine and Spirits Competitions) sodi Vino Ljubljana med 10 najelitnejših ocenjevanj na svetu. Poteka po pravilih OIV (International Organisation of Vine and Wine). V vlogi častnega pokrovitelja 58. ocenjevanja je 40 degustatorjev iz 14 držav, med njimi tudi predstavnika obeh organizacij, na začetku pozdravil kmetijski minister mag. Dejan Židan. Degustatorji ocenjujejo prek 400 vzorcev iz 21 držav. Vino Ljubljana že tradicionalno podeljuje odličja za svetovne šampione, slovenskega šampiona, prvake vinorodnega okoliša, slovenske prvake sorte, trofeje Vinofed, Tsukamoto, Akos Asvany, zmagovalca slovenskih vinskih posebnosti ter velike zlate, zlate ter srebrne medalje.
Preberi več
10. 6. 2016

Še teden dni ...

Do začetka 58. Mednarodnega ocenjevanja vin nas loči le še teden dni. Tri dni okušanja bo uresničilo naslednje nagrade in priznanja: odličja za svetovne šampione, slovenskega šampiona, prvake vinorodnega okoliša, slovenske prvake sorte, trofeje Vinofed, Tsukamoto, Akos Asvany, zmagovalca slovenskih vinskih posebnosti ter velike zlate, zlate ter srebrne medalje.
Preberi več
10. 6. 2016

5. Dan Japonske

Spoznajte pobliže kulturo dežele vzhajajočega sonca in se pridružite Dnevu Japonske! Že petič za vas, tudi letos na Gospodarskem razstavišču jutri, 11. junija, v Marmorni dvorani od 1o. do 17. ure.
Preberi več
1. 6. 2016

Vino Ljubljana 2016 se predstavi

Letošnje, že 58. Mednarodno ocenjevanje vin bo potekalo na Ljubljanskem gradu od 17. do 19. junija v organizaciji Gospodarskega razstavišča. Ekipo Vino Ljubljana vodi Matjaž Kovačič, predsednik ocenjevanja je Iztok Klenar, strokovni mednarodni okvir pa predstavljata Ghislain K. Laflamme, predsednik VINOFED (the World Federation of Major International Wine and Spirits competitions) ter Guido Baldeschi iz OIV (International Organisation of Vine and Wine) iz Pariza.
Preberi več
18. 5. 2016

Še mesec dni do Mednarodnega ocenjevanja vin

Od 17. do 19. junija bo na Ljubljanskem gradu na že 58. Mednarodnem ocenjevanju vin – Vino Ljubljana več kot 450 vzorcev iz več kot 20 držav ocenjevalo 40 degustatorjev iz Japonske, Italije, Makedonije, Nemčije, Kanade, Črna Gore, Avstrije, Češke, Luxemburga, Argentine, Španije, Švedska, Slovaške in Slovenije. Tudi Vino Ljubljana ima kot najstarejše ocenjevanje vin na svetu zasluge, da je Ljubljana leta 1987 prejela naziv Mesto trte in vina.
Preberi več
16. 5. 2016

Slovenska vojska »zavzela« Gospodarsko razstavišče

Včeraj se je na Gospodarskem razstavišču v Marmorni dvorani odvila osrednja slovesnost ob dnevu Slovenske vojske. Slavnostni govornik je bil predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor. Zbrane sta pozdravila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman. Prireditev je v neposrednem prenosu predvajala Televizija Slovenija. Iskrene čestitke ob 25-letnici Slovenske vojske!
Preberi več
10. 5. 2016

Svetovni dan gibanja za zdravje

Sprehod v naravi? Na kolo za zdravo telo? Vzpon v hribe? Nordijska hoja? Tek skozi rosno jutro in prve sončne žarke? Raje plešete? Vzdigujete uteži? Je fitnes studio vaša drugi dom? Se raztezate na jogi? Možnosti je ogromno! Razgibajte se. Redno in po pameti. Na sejmu Narava-zdravje pa se sprehodite tudi po razgibanem spremljevalnem programu, ki ponuja veliko možnosti pod vsebinskim sklopom Gibanje.
Preberi več
26. 4. 2016

Mali in mladi podjetniki, pozor!

10 prednostnih ukrepov mlajše generacije podjetnikov je zagotovo tudi za vas zanimiva tema, zato nikar ne zamudite 5. Vrha malega gospodarstva, ki se bo odvil na Gospodarskem razstavišču 15. junija. Na njem skupaj z organizatorjem, GZS, pričakujemo približno 300 udeležencev. Dopoldne in pozno popoldne bo namenjeno v naprej dogovorjenim individualnim razgovorom med podjetji in ponudniki storitev za podjetja, vmes pa bo potekal osrednji program.
Preberi več
22. 4. 2016

Srečanje s prihodnostjo

Nanotehnološki dnevi že tradicionalno potekajo na Gospodarskem razstavišču, ki je v podporo tej veji znanosti tudi partner prireditve. Letos bo že 12. Nanotehnološki dan potekal 6. maja. Izvedeli bomo, kako znanost približati industriji oziroma drugim vedam oz. področjem, kot so na primer medicina, biologija ali energetika.
Preberi več