Vino Ljubljana je tu! - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Vino Ljubljana je tu!

12. 10. 2016

Nocoj bomo na Gospodarskem razstavišču podelili priznanja nagrajenim vinom zadnjega, tj. 58. Mednarodnega ocenjevanja vin – Vino Ljubljana. S ponosom najavljamo, da so se med svetovne šampione uvrstila kar štiri vina iz Slovenije. Pa poglejmo, komu vse bo nocoj mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in častni pokrovitelj prireditve Vino Ljubljana, na slovesni podelitvi izročil priznanje: med belimi suhimi mirnimi vini – RUMENI MUŠKAT, 2015, VINO GAUBE – ALOJZIJ GAUBE,  med penečimi vini GOURMET ROSE 1,5 l, 2003, ISTENIČ d.o.o., ter ZLATA RADGONSKA PENINA, 2012, RADGONSKE GORICE GORNJA RADGONA d.d.,  med mirnimi naravnimi sladkimi vini pa SAUVIGNON L.V., 1999, VINSKA KLET PRUS – JOŽEF PRUS.  Ostala dva svetovna šampiona prihajata iz Makedonije – GRAND CUVÉE LEPOVO, 2013, LEPOVO, med rdečimi suhimi vini, ter iz Slovaške – CABERNET SAUVIGNON ROSÉ PREMIUM, 2015, CHATEAU MODRA, a.s.,  med roze mirnimi vini.

Iskrene čestitke vsem, še posebej pa Jožefu Prusu iz Vinske kleti Prus, ki je za svoja vina na 58. ocenjevanju prejel največ priznanj.

Nocojšnja slovesnost hkrati napoveduje tudi 52. Vinski sejem, ki se bo na Gospodarskem razstavišču odvil prihodnji teden v četrtek in petek, tj. 20. in 21. oktobra. Vabljeni na prešerno druženje!