Najlepši razstavni prostori na Ambientu - Gospodarsko razstavišče
SI
Show menu

Najlepši razstavni prostori na Ambientu

8. 11. 2011
Gospodarsko razstavišče je na sejmu Ambient podelilo tudi tri enakovredna priznanja za najlepši razstavni prostor. Prejeli so ga:

 
Alpe-Adria Holz/Les – Collignum, ker ustreza prav vsem kriterijem razstavnega prostora današnjega časa. To so inovativnost zasnove, funkcionalnost, sporočilnost, tehnološka kakovost, likovna vrednost in okoljska prijaznost, je zapisala v obrazložitvi komisija. Ta razstavni prostor daleč presega standarde običajnih razstavnih prostorov.

Kolpa, d.d. Metlika, ker podjetje predstavlja svoj najnovejši proizvodni program na najustreznejši in privlačen način, ki obiskovalcu omogoča, da nemudoma zazna prednosti razstavljenih izdelkov.

Pobles, to podjetje daje poudarek razstavljenemu pohištvu na preprost, izčiščen in nevsiljiv način. S tem dokazuje, da je mogoče z minimalnimi posegi ustvariti spodoben razstavni prostor.

Društvo oblikovalcev Slovenije pa je svoje priznanje podelilo skupini Trije arhitekti  za celostni pristop pri projektu, ki so ga poimenovali Alpe-Adria Holz/Les – Collignum.

V obrazložitvi je zapisano, da je skupina v okviru projekta z večplastnimi cilji predstavila nabor izdelkov, ki so v fazi razvoja.  Med njimi je izpostavljena promocija uporabe  domačih vrst lesa, trajnostna raba in izdelava za čim širši krog ljudi. Poleg čistih linij in večnamenske uporabnosti je odlika izdelkov domiselna izvedba mizarskih podrobnosti, ki izhaja iz bogatih vedenj in znanj prednikov. S svojim delom skupina močno ukoreninjeno mizarsko tradicijo v prostoru Slovenije prenaša v naš in jutrišnji čas.

 

Iskrene čestitke nagrajencem!