Gospodarsko razstavišče
SI

Prihodnji teden odpiramo 61. Sejem Dom

Na Gospodarskem razstavišču bo od 22. do 26. marca potekal največji sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah, 61. Sejem Dom. Na njem lahko obiskovalci najdejo vse za gradnjo in prenovo. Prek 355 podjetij iz 27 držav bo predstavilo različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice.

Predstavljeni bodo zadnji trendi oziroma novosti, inovacije in najbolj dovršene proizvode ter storitve, ki spremljajo gradnjo oziroma prenovo doma. Obiskovalci bodo lahko izkoristili sejemske ugodnosti, primerjali ponudbo in se posvetovali s strokovnjaki.

Za vse, ki gradijo ali prenavljajo, pa tudi za tiste, ki šele zbirajo informacije ali jih zanimajo le novosti, bodo na voljo brezplačne informacije, nasveti in predavanja neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in energetskih svetovalcev ENSVET – Eko sklad ter brezplačni 3D izrisi kopalnic, ki jih bodo pripravili Merkurjevi svetovalci.

S trajnostno gradnjo in prenovo stavb znižamo rabo in stroške energije ter vode, zmanjšamo količino odpadkov, omejimo škodljive vplive na okolje, ohranjamo naravne vire in prispevamo k celotnemu znižanju ogljičnega odtisa. Obiskovalci lahko dobijo nasvete o učinkovitem ogrevanju, hlajenju, prezračevanju in osvetlitvi ter uporabi gradbenih virov z nizkim ogljičnim odtisom.

Svetovanja bodo potekala tudi na temo novega gradbenega zakona in zakona o urejanju prostora, ki sta stopila v veljavo 1. junija 2022.

Podrobnejši spremljevalni program najdete tukaj.

Med izdelki in storitvami, ki se predstavljajo na sejmu, je vedno več inovacij, ki so plod slovenskega znanja. S priznanji Znak kakovosti v graditeljstvu, ki jih vsako leto podeljujemo prvi dan sejma, spodbujamo k trajnostnim rešitvam, s tem pa si prizadevamo za večjo kakovost in konkurenčnost na področju graditeljstva v Sloveniji.

Več o prejemnikih nagrad sledi v naslednjem sporočilu za javnost.


Odpiralni čas in vstopnina

Sejem je odprt od srede, 22. marca do sobote, 25. marca od 10.00 do 19.00, 
v nedeljo, 26. marca pa do 18.00.

Obiskovalci si lahko zagotovijo cenejšo vstopnico prek spleta in se izognejo morebitni gneči na sejemskih blagajnah. S spletno vstopnico imajo tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP na razstavišče in nazaj. Na voljo pa bodo tudi znižane vstopnice Happy Hour.

Več informacij o vstopnicah.

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog. V njem najde program svetovanj, seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti ter nasvete s področja graditeljstva

Vabimo vas, da se za ogled sejma akreditirate prek spletne strani ali osebno v Novinarskem središču v paviljonu Jurček. Novinarsko središče je odprto v času sejma od 9.45 do 18.30 ure.

Za vašo medijsko pozornost se vam najlepše zahvaljujemo.
Za podrobnejše informacije smo vam z veseljem na voljo.

GR na družbenih omrežjih